Startlog

Een log over van alles

succesvolle website
Cursus Online Marketing Zakelijk

Hoe maak je een succesvolle website?

Online marketing is nog nooit zo belangrijk geweest als in de afgelopen jaren. Inmiddels speelt ons leven zich grotendeels online af. Ben je lekker aan het eten? Dan moet er natuurlijk wel even een foto op een social media kanaal geplaatst worden. Ben je op zoek naar iemand die timmerwerk voor jou kan verrichten? Dan ‘Googelen’ we dat toch even? Geen zin om boodschappen te doen? Dan bestel je het toch gewoon even online? De digitale wereld speelt een grote rol in ons dagelijkse leven. Als ondernemer weet je dan ook dat het maken van een website om jouw diensten te promoten niet mag ontbreken. Toch beschikt niet iedereen over even veel ervaring en blijkt het maken van een website moeilijker dan gedacht. Bovendien is het maken van een website nog niet eens de grootste prioriteit, wel de vindbaarheid van die site. Je wilt immers wel gevonden worden door potentiële klanten. Maar hoe maak je een succesvolle website?

Schakel een professional in

Allereerst is het belangrijk om de online marketing (gedeeltelijk) uit handen te geven. Als ondernemer ben je vaak al druk genoeg en het voeren van een online marketingcampagne ligt niet binnen jouw specialiteiten. Daarom is het verstandig om dit over te laten aan vakmensen. Zo weet je zeker dat het goed gedaan wordt en heb je tijd vrij om meer aandacht in het bedrijf zelf te steken.

Als je niet alles uit handen wilt geven is het nog steeds raadzaam om contact op te nemen met een marketingbureau. Zij kunnen jou advies verschaffen over enkele veelgebruikte methodes en deze kun je (gedeeltelijk) zelf oppakken. Denk bijvoorbeeld aan linkbuilding, dit is een zeer effectieve wijze van marketing en wordt voornamelijk toegepast om de positie in Google te verhogen. Bij linkbuilding verzamel je links om de positie te verhogen. Andere websites plaatsen bijvoorbeeld een link naar jouw website in een artikel of geven meer informatie over jouw diensten. Als dit veelvuldig gebeurd is het ontzettend interessant voor Google. De kwaliteitsscore van de website zal vervolgens binnen een rap tempo stijgen. Betere vindbaarheid = groter klantenbestand.

Werk aan de kwaliteit van de website

Natuurlijk is het ook belangrijk dat de website van goede kwaliteit is. Zo moet deze altijd optimaal werken en 24/7 vindbaar zijn voor klanten. Als dit niet het geval is zal Google de site nooit een hogere positie gunnen. Zij willen immers enkel de beste websites laten zien aan de gebruikers. Een kwalitatieve website betekent niet alleen dat deze er mooi uit moet zien. Daar is nog veel meer voor nodig. Zo is het belangrijk dat de website of webshop wordt voorzien van unieke content en relevante informatie. Je moet de vragen van zoekopdrachten kunnen beantwoorden in jouw teksten. Alleen dan zal de tekst hoger scoren in Google en is deze beter vindbaar voor het grote publiek. Het schrijven van unieke webcontent kun je zelf aanpakken, maar kan je ook overlaten aan een tekstschrijver. Daarnaast is het belangrijk om de teksten te illustreren met unieke afbeeldingen en pakkende kopjes.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *