Startlog

Een log over van alles

Aanhangwagen netten
Wonen Zakelijk

Aanhangwagen netten

Als je iets wil vervoeren met een aanhanger, ben je verplicht om de lading vast te zetten. Wij adviseren om een net aan te schaffen die 50 cm langer en breder is als de laadbak van de aanhanger. Zo zorg je ervoor dat de lading altijd onder het net past. De lading moet zodanig gezekerd of afgedekt zijn dat tijdens het rijden er niks van de aanhangwagen af valt of losligt. Je moet hierbij ook rekening houden met uitwijkmanoeuvres, een noodstop of een slecht wegdek. Al onze aanhangwagen netten voldoen aan de wettelijke eisen, je lading is dus veilig!

Wat is het verschil tussen gaas/ maasnetten voor de aanhanger?

Het grote verschil tussen de netten is de maaswijdte. Beide netten zijn gemaakt van professionele kwaliteit en voor jarenlang gebruik. De netten zijn gemaakt van verschillende materialen en zijn beide geschikt voor andere soorten ladingen.

Groene maasnetten

De maasnetten worden gemaakt van soepel PP materiaal en is 200gr m².  De maasnetten zijn UV bestendig waardoor ze lang meegaan. Alle maasnetten hebben een maaswijdte van 45 mm en zijn dubbel geweven. Daardoor raken de netten niet in de knoop en blijven ze altijd soepel. De maasnetten zijn geschikt voor het vervoeren van grotere voorwerpen zoals:
– Meubels
– Tegels
– KunstwerkenGroene maasnetten

Zwarte gaasnetten

De gaasnetten worden gemaakt van een zware kwaliteit van 220gr m².  De netten worden gemaakt van PE-materiaal. En zijn UV bestendig waardoor de netten lang meegaan. De netten zijn daardoor uitermate geschikt voor professioneel gebruik. De gaasnetten hebben een extra dikke zoomrand met bevestigingsogen en ingeweven elastiek. De netten zijn super sterk en lucht doorlatend.
De netten zijn geschikt voor het vervoeren van fijne materialen, zoals:
– Zand
– Houtsnippers
– Grind

Afdekzeilen

Afdekzeilen worden meestal gebruikt bij het vervoeren van spullen die waterdicht afgedekt moeten worden. Ook bieden afdekzeilen bescherming tegen Uv-straling. Ook kan je een afdekzeil gebruiken om hele fijne dingen, zoals zand te vervoeren, wel moet je ervoor zorgen dat het afdekzeil goed vast zit.

Bevestigingsmateriaal

Heb je een net zonder elastiek, of andere bevestiging materialen. Dan is spanelastiek de perfecte uitkomst. Het is makkelijk in gebruik en zo ben je er zeker van dat de lading goed gezekerd is.

Spanbanden om lading vast te zetten

Spanbanden worden gebruikt als hulpmiddel om een lading vast te zetten. Bij een lading die kan rollen of schuiven, zoals wanneer je bijvoorbeeld een kast wil vervoeren, kan je die vastzetten met span/hijs banden. Zo voorkom je natuurlijk ook schade aan de lading. Ook ben je niet verplicht om er een net over de lading te doen als je spanbanden gebruikt.

Ook voor hijsbanden geldt dat ze dienen als hulpmiddel om een lading vast te zetten. Ook worden hijsbanden gebruikt om dingen te hijsen, let hierbij wel op de volgende punten:
– Moet altijd voorzien zijn van een label.
– NEN-EN 1492-1 (eisen voor de veiligheid)

 Bevestiging punten

 Ontbreken bevestigingspunten om de span/hijsbanden of een net te bevestigen aan de     aanhangwagen, dan zijn een vastzetbeugel of een vloerring ideaal. Zo kan je alsnog de   lading goed vastzetten.

Regelgeving lading aanhanger

Je bent verplicht de lading op de aanhangwagen vast te zetten. Dit hoeft niet per se met een net. Vaak denkt men dat wel, maar de lading moet zijn afgedekt, of zodanig worden vastgezet dat er minimale beweging is bij versnelling of vertragingskrachten.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *