Startlog

Een log over van alles

world version kansarme kinderen
Gezondheid promotie

World Vision: zo kan jij iets betekenen voor kansarme kinderen!

In Nederland kennen we eigenlijk geen echte armoede. Alle kinderen hebben recht op scholing, schone kleren, voedsel en drinken. Zelfs de armste mensen worden bij ons gesteund door de overheid. We staan er niet vaak bij stil dat we weinig te klagen hebben. Toch doet het pijn om te zien dat dit in andere landen heel anders geregeld is. Er sterven ieder jaar weer kinderen door honger, gebrek aan water en medicatie. Moeten we daar onze ogen voor sluiten of is het hoog tijd om een steentje bij te dragen? Kinderen sponsoren moet toch niet iets zijn wat incidenteel gebeurt? Wanneer iedere Nederlander zou bijdragen, betekent dit een mooiere wereld, ook voor de meest kansarme kinderen. Dankzij World Vision is dit mogelijk. Zo kan jij ook iets betekenen. Een betere wereld begint immers bij jezelf.

Sponsor

Als sponsor maak je verschil in het leven van kinderen, hun ouders en de rest van de omgeving. Niet alleen het kind wordt geholpen door de basisbehoeften te vervullen, maar ook de ouders krijgen ondersteuning bij het volgen van opleidingen of het genereren van de inkomsten. Zo draag je bij aan een stabiele omgeving voor het kind. Bovendien zal de omgeving dan profiteren van de verbeterde infrastructuur en mensen die samen weten hoe ze hun problemen kunnen aanpakken. Dit zorgt ervoor dat de toekomst van de mensen uit kansarme landen verander Je maakt als sponsor dus niet alleen direct verschil in het leven van kinderen en families, maar voorkomt ook dat dit opnieuw zal gebeuren in de toekomst.sponsor worden World Vision

Wat doet World Vision precies?

World Vision is een non-profit organisatie die geld inzamelt om kansarme kinderen en hun families te steunen. Een groot onderdeel van hun takenpakket is het vervullen van de eerste basisbehoeften. Denk hierbij aan het leveren van medicatie, gezonde voeding en drinken. Daarnaast proberen ze de omgeving te stimuleren. De basisbehoeftes vervullen is uiteraard slechts een oplossing voor de korte termijn. Voor de lange termijn moeten er veel dingen aangepakt worden. De infrastructuur moet verbeterd worden, waterputten aangelegd en de dorpen moeten beschikken over een gezondheidscentra. Voor slechts 1 euro per dag ondersteun je families en gezinnen die anders een barre toekomst tegemoet gaan. Wist jij al hoeveel verschil je kon maken door slechts 1 euro per dag te doneren?

Wat doet world vision

De oorzaak van armoede aanpakken

We kennen allemaal wel de projecten die voor kansarme kinderen worden georganiseerd. Incidenteel worden er voedselpakketten en medicatie opgestuurd en daar moeten ze het weer mee doen. World Vision is van mening dat dit niet genoeg verschil maakt. Hoe kun je het probleem oplossen als je de oorzaak niet aanpakt? Daarom investeert World Vision niet alleen in het vervullen van de basisbehoeften, maar helpen ze ook de familie en de omgeving om verschil te maken. Ook bij rampen of aanslagen zijn de mensen van World Vision direct aanwezig in het rampgebied. Ze schenken noodhulpgoederen en helpen de plaatselijke bevolking bij de wederopbouw. Kortom: ze creëren een blijvende oplossing in kansarme landen.

Sponsor kinderen voor slechts 1 euro per dag. Een goed voornemen om de wereld een mooiere plek te maken.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *