Startlog

Een log over van alles

Het duurzame kantoor van de toekomst
Zakelijk

Het duurzame kantoor van de toekomst

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in ons leven. We zoeken naar alternatieven voor die autorit naar werk, letten goed op wat we eten en doen ons best bij te dragen aan een groenere en gezondere wereld. Maar wist je dat duurzaamheid ook belangrijk is op het werk? Duurzaam werken betekent rekening houden met welke kantoormeubelen je in huis haalt en waar je materialen vandaan komen, maar ook goed zorgen voor je medewerkers en collega’s. Denk aan circulaire zit-sta bureau’s, waarmee je jouw medewerkers de kans geeft om af en toe staand te werken en tegelijkertijd bijdraagt aan het milieu.

Hoe ziet het duurzame kantoor van de toekomst eruit? En waar kun jij rekening mee houden bij het inrichten van een modern kantoor? We vertellen het je in dit artikel.

Circulaire kantoormeubelen

De eerste stap in het verduurzamen of duurzaam inrichten van je kantoor is het kiezen van de juiste meubelen. Het is niet alleen belangrijk dat deze kantoormeubelen duurzaam worden geproduceerd, maar ook dat ze lang meegaan. Dit is namelijk ook duurzaam: je hoeft minder snel nieuwe meubelen te kopen omdat de oude kapot zijn gegaan, waardoor er minder materialen gebruikt hoeven worden. Ook zijn kwalitatief goede meubelen beter voor de medewerkers die ze gebruiken.

Tegenwoordig is het mogelijk circulaire kantoormeubelen in huis te halen. Dit zijn meubelen die onderdeel uitmaken van de circulaire economie. Ze zijn voorzien van een EPD (Environmental Product Declaration), een milieulabel waarbij niet alleen rekening wordt gehouden met de herkomst van de materialen waarmee de meubels zijn gemaakt, maar ook met de levenscyclus.

Laat uw kantoor inrichten

Het duurzaam en juist inrichten van een kantoor kan een hele opgave zijn. Niet iedereen heeft de tijd om zich hierin te verdiepen, of de kennis om een kantoor echt duurzaam uit te rusten. In dat geval kan een projectinrichter de oplossing bieden. Projectinrichters in Nederland hebben de kennis en expertise in huis om jouw kantoor van top tot teen duurzaam in te richten. Overal wordt rekening mee gehouden, van de akoestiek tot de verschillende ruimtes en specifieke werkzaamheden van de medewerkers. Op die manier word je veel werk uit handen genomen en weet je zeker dat je nieuwe kantoor klaar is voor de toekomst.

Ergonomische meubelen

Duurzaam werken betekent ook duurzaam met het personeel omgaan. Een goede eerste stap is het gebruiken van ergonomische kantoormeubelen. Dit zijn meubelen die ervoor gemaakt zijn om aan te werken. Ze zijn verstelbaar, waardoor ze voor elke medewerker geschikt zijn. Elk lichaam is namelijk anders en heeft andere eisen om gezond aan het werk te kunnen. Door ergonomische meubelen te gebruiken verminder je de kans op verzuim en zorg je dat je medewerkers goed in hun vel zitten. Als die meubels ook nog eens circulair of duurzaam zijn geproduceerd weet je zeker dat je je kantoor zo duurzaam mogelijk hebt uitgerust.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *