Startlog

Een log over van alles

De belangrijkste keukenapparatuur in de horeca
Zakelijk

De belangrijkste keukenapparatuur in de horeca

Nu we massaal in lockdown zitten, betekent dit gelukkig niet dat de horeca helemaal niet meer mee kan draaien. Integendeel zelfs: het aantal mensen dat thuis laat bezorgen is het afgelopen jaar sterk toegenomen. Hierdoor blijft het belangrijk om het restaurant in topconditie te houden. Dit geldt overigens ook voor ondernemers die plannen hebben om een nieuw restaurant te starten. Hoewel de tijd misschien een beetje gek lijkt, zijn er het afgelopen jaar veel restaurants bijgekomen. Bij het openen van een nieuw restaurant of het vernieuwen van de huidige vestiging is het belangrijk om voor de juiste horeca apparatuur te kiezen. Maar wat is nu écht essentieel wanneer je een restaurant start of de keuken van je bestaande onderneming wilt vernieuwen?

In dit artikel zetten we de meest belangrijkste keukenapparatuur in de horeca voor je op een rijtje. Hierbij moeten we wel vermelden dat er ook restaurants zijn die speciale apparatuur nodig hebben. In dit scenario gaan we uit van de basis. Dingen die elk restaurant in ieder geval nodig zal hebben. Natuurlijk kan je dit zelf nog naar wens aanvullen.

Koelapparatuur

Koelapparatuur is van essentieel belang om ingrediënten zo vers mogelijk te houden. De grootste factor bij het kiezen van koelcellen en andere koelapparatuur is natuurlijk de capaciteit van het restaurant. Bovendien wil je niet dat alle capaciteit wordt benut voor het plaatsen van koelcellen, want er zijn ook ingrediënten die op een andere manier opgeborgen moeten worden. Ook daarvoor moet voldoende opbergruimte beschikbaar zijn. Kies voor apparaten die de hoeveelheid voedsel die jouw restaurant dagelijks verwerkt ook daadwerkelijk aan zal kunnen. Ook moet dit uiteraard passen bij de indeling van de keuken.koelcellenEr zijn natuurlijk heel veel verschillende koelapparatuur mogelijk. De belangrijkste apparaten bij een standaard restaurant zijn: koelcellen, een horeca koelkast en een ijsblokjesmachine.

Kook- en bakapparatuur

In een restaurant wordt natuurlijk ook volop gekookt en gebakken. Daarbij is het wel belangrijk dat je over de juiste apparatuur beschikt om dit snel en efficiënt te kunnen doen. Denk bij het kiezen van nieuwe kook- en bakapparatuur vooral aan de hoeveelheid eten die je dagelijks verwerkt, maar ook aan de apparatuur die je nodig hebt voor de bereiding hiervan. Het ene restaurant zal op basis van haar cuisine namelijk andere apparaten nodig hebben dan het andere restaurant.

Essentieel kook- en bakapparatuur voor in de professionele keuken zijn: grill, friteuse, heteluchtoven, bakplaten, warmhoud platen, broodrooster, magnetron en koffiezetapparaat.

Klein keukenapparatuur

Ook voor de bereiding van voedsel heb je nog een aantal apparaten nodig. Door te investeren in goed klein keukenapparatuur kan je kostbare voorbereidingstijd verkorten en lukt het beter om snel gerechten naar de gasten te krijgen. Natuurlijk verschilt dit apparatuur ook weer per restaurant. Er zijn echter een aantal zaken die de meeste restaurants zeker wel in huis moeten hebben. Denk hierbij aan een goede keukenmachine, mixers en blenders.

Ook moet je natuurlijk denken aan professioneel keukengerei. Dit zijn alle keukenhulpjes die je normaal ook standaard in huis gebruikt, maar die je uiteraard ook in een restaurant goed kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan goede koksmessen, snijplanken, gardes en kwalitatieve pannen. Dit zijn essentiële zaken die nooit mogen ontbreken. In geen enkele keuken, dus ook zeker niet in een restaurant.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *