Startlog

Een log over van alles

De productiviteit van je werknemers verhogen doe je zo
Zakelijk

De productiviteit van je werknemers verhogen doe je zo

Zo aan het einde van het jaar, of juist aan het begin van het jaar worden de resultaten van het bedrijf gemeten. Ben jij tevreden met de behaalde resultaten? Of heb je het gevoel dat er nog wel meer uitgehaald kon worden? Als je denkt dat er nog wel meer ingezeten had kun je met onderstaande tips de productiviteit van de werknemers in het bedrijf verhogen.

1 – Zorg voor de juiste verlichting

De verlichting binnen de werkomgeving is onwijs belangrijk voor de productiviteit binnen het bedrijf. En daarmee wordt de kleur van het licht bedoeld. Licht verschilt namelijk in warmte en kleur. Uit onderzoek is gebleken de koelere kleuren de productiviteit op een positieve manier zullen beïnvloeden. Vervang daarom de oude verlichting door nieuwe led tl armatuur en bespaar daarmee meteen ook op je kosten!

2 – Maak de lunchpauze verplicht

Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 3 werknemers de lunchpauze nog wel eens willen overslaan. Je zou denken dat dit positief werkt op de productiviteit, maar niets is minder waar. Als je geen pauze neemt zal naarmate de dag vordert de productiviteit afnemen. Stel daarom elke dag verplicht een half uur pauze in.

3 –  Mogelijkheid tot thuiswerken

Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen een ‘open werkruimte’ als negatief ervaren, omdat ze vaak worden afgeleid door hun collega’s die aan het bellen zijn of die iets aan je komen vragen. Thuiswerken is daarmee steeds populairder geworden, omdat de ondervraagden aangeven juist thuis meer werk te kunnen verrichten dan wanneer zij een dag op kantoor werken. Geef je werknemers daarom de mogelijkheid om vanuit huis te kunnen werken en heb er ook vertrouwen in dat er thuis daadwerkelijk gewerkt wordt.

4 –  Geef complimenten

Frank van Marwijk, sociotherapeut en initiatiefnemer van de Nationale Complimentendag, stelt dat medewerkers beter werken wanneer ze regelmatig een complimentje krijgen. Het maakt ze gelukkiger waardoor ze beter gaan presteren. Maak het compliment wel oprecht en persoonlijk. Ga dus bijvoorbeeld naast een van je medewerkers zitten en toon oprechte belangstelling in zijn of haar werk. Maak jezelf betrokken bij je medewerkers en geef ze het gevoel dat er naar hen geluisterd wordt.

5 – Houd je medewerkers gemotiveerd

Motivatie is een belangrijk onderdeel om de productiviteit van je werknemers hoog te houden. Zonder doel is de motivatie minder en dat leidt tot een daling in de productiviteit. Voer daarom regelmatig functioneringsgesprekken en stel samen doelen op voor de werknemer.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *