Startlog

Een log over van alles

Welke aspecten van je leven dien je op orde te hebben (
Gezondheid Zakelijk

Welke aspecten van je leven dien je op orde te hebben?

Als mens wil je altijd een bepaalde groei doormaken. Dit kan op allerlei verschillende gebieden zijn. Zo heb je misschien de droom om goed te worden in een bepaalde hobby of wil je een tweede taal vloeiend kunnen spreken. Helaas is het lastig om meerdere aspecten van je leven tegelijkertijd aan te pakken. Maar welke gebieden van je leven dien je eigenlijk in orde te hebben? In deze blog hebben we ze voor je op een rijtje gezet. Zo kun je voor ieder aspect een plan van aanpak bedenken om je doelen te behalen.

Je financiën

In de eerste plaats is het van belang om op financieel gebied alles op orde te hebben. Je financiën vormen namelijk het fundament waarop je makkelijker andere gebieden kunt verbeteren van je leven. Hoewel geld zeker niet gelukkig maakt, kan het je leven wel makkelijker maken. Daarbij helpt het hebben van een hoog inkomen mee, maar ook is het slim om in allerlei zaken te investeren. Dit kun je zelf gaan doen, maar ook aan anderen overlaten. Probeer het hier uit om een begin te maken aan je financiële onafhankelijkheid.

Lichamelijk

Naast je financiën is het ook belangrijk om op lichamelijk vlak alles op orde te hebben. Dan hebben we het voornamelijk over je fysieke gezondheid. Dit bereik je door geregeld te gaan sporten. Daarbij hoef je zeker niet te gaan fitnessen of hardlopen, teamsporten zoals voetbal of hockey tellen ook mee. Kies iets dat bij je past en wat je leuk vindt. Door lichamelijk gezond te blijven, leef je gemiddeld langer. Daarnaast is bewezen dat sporten een mens gelukkiger maakt.

Mentaal

Een onderbelicht gedeelte van je leven is vaak het mentale aspect. Tot voor kort was hier niet veel aandacht voor. Mensen kijken je raar aan als je zei dat je naar de psycholoog ging of mediteerde. Gelukkig komt hier langzaam maar zeker een kentering in. Door mentaal gezond te blijven, zal je veel vrolijker je dag doorkomen. Op deze manier voorkom je ook bijvoorbeeld een burn-out en zit je lekkerder in je vel.

Je liefdesleven

Als vierde aspect wil je vanzelfsprekend ook je liefdesleven in orde hebben. Iedereen droomt ervan om zijn of haar droompartner te vinden. Daarbij kun je echter niet achteroverleunen en wachten tot de spreekwoordelijke prins op het witte paard tevoorschijn komt. Wees actief in het vinden van een partner door erop uit te trekken en bijvoorbeeld simpelweg een leuk praatje te maken met iemand tot wie jij je aangetrokken voelt. Op den duur kom je op deze manier hoe dan ook de ware tegen en kan je dit aspect ook van je lijstje wegstrepen.

Familiebanden

Tot slot moet jij je ook focussen op je familiebanden. Hierbij tellen we relaties met vrienden ook voor het gemak even mee. Mensen zijn er namelijk niet voor gemaakt om alleen te zijn. Het is daarom gezond om deel uit te maken van bepaalde groepen. Zorg er daarom voor dat jij je relaties met deze groepen goed onderhoudt. Zo heb je altijd mensen op wie je kan bouwen in je leven.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *