Startlog

Een log over van alles

Bureaustoel kopen hier moet je op letten
Interieur Zakelijk

Bureaustoel kopen: hier moet je op letten

Ben je op zoek naar een nieuwe bureaustoel voor op kantoor? Of ga je meer vanuit huis werken en betekent dit dat je nu ook een bureaustoel voor thuis wilt aanschaffen? Dan is het belangrijk om met enkele dingen rekening te houden. Een bureaustoel kopen moet namelijk wel bedachtzaam gebeuren. Zeker wanneer je hier dagelijks meerdere uren op door zult brengen. Het is niet alleen belangrijk dat je comfortabel zit, maar ook dat toekomstige fysieke klachten voorkomen kunnen worden. Ook niet geheel onbelangrijk is natuurlijk het uiterlijk van de stoel. Het oog wil immers ook wat. Kortom: genoeg om rekening mee te houden.

Lukt het jou maar niet om door de bomen het bos nog te zien? Kan je geen keuze maken uit het enorme aanbod van bureaustoelen? Maak dan gebruik van de volgende tips om zeker de juiste keuze te maken.

Let op de Europese normen voor bureaustoelen

Ergonomie staat natuurlijk altijd op de eerste plaats als het gaat om het kiezen van de juiste bureaustoel. Langdurig zitten is niet goed voor het lichaam. Daarom is het belangrijk dat het lichaam voldoende wordt ondersteund. Op die manier kunnen lichamelijke klachten in de toekomst voorkomen worden. Omdat het zo belangrijk is dat er op de ergonomie wordt gelet, zijn er binnen Europa speciale normen gesteld. Let daarom bij de aankoop van een bureaustoel altijd op de normen waar deze aan voldoet. Zo weet je zeker dat de bureaustoel ergonomisch genoeg is.

Op maat verstelbaar

Geen mens is hetzelfde. Wat voor jou een perfect afgestelde stoel is, kan voor een ander weer geheel anders zijn. Zelfs wanneer je beide even lang bent. De lengteverschillen in armen en benen kunnen weer net het verschil maken in een comfortabele en gezonde werkhouding. Daarom is het van essentieel belang dat de stoel op maat kan worden ingesteld. Een ergonomische bureaustoel met verstelbare lendensteun stimuleert een actieve en gezonde werkhouding, waardoor langdurig zitten veel beter volgehouden kan worden.

Een verstelbare lendensteun is verplicht volgens de Europese normen. Hierbij is het belangrijk dat de rugleuning altijd de S-vorm van de ruggengraat volgt. Zo voorkom je schouder- en nekklachten.

Test de stoel

De stoel kan op papier er nog zo goed uitzien, wellicht voelt deze voor jou helemaal niet lekker aan. Het is namelijk niet alleen belangrijk dat deze aan alle officiële normen voldoet, deze moet ook aan jouw persoonlijke wensen voldoen. Of dit het geval is, weet je enkel door de stoel te testen. Niet alleen door hier kortstondig op te zitten in de winkel, maar door hem echt eens te gebruiken tijdens een 8-urige werkdag. In sommige gevallen is dit in overleg met de leverancier ook mogelijk. Wel enkel als je de stoel natuurlijk voldoende beschermt, zodat deze nog eventueel teruggebracht kan worden. Een testperiode is erg prettig om echt te ontdekken of deze stoel bij jou en je wensen past. Bovendien zie je zo ook of de stoel goed bij de rest van het interieur past. Uiteindelijk wil het oog ook wat. Bij Bureaustoel.nl kun je altijd een proefstoel aanvragen. 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *