Startlog

Een log over van alles

Leuke dingen om te doen tijdens Sinterklaas
Gadgets Kerst Vrouwen

Leuke dingen om te doen tijdens Sinterklaas

Zijn de kinderen inmiddels al wat ouder en lijkt daardoor de magie van Sinterklaas verdwenen te zijn? Dan komt regelmatig de vraag of het nog wel nodig is om Sinterklaas te vieren. Heel veel gezinnen stappen dan over naar de Kerst en laten Sinterklaas achter zich. Zonde, want de magie van Sinterklaas is voor ons allen. Misschien zal het feest er iets anders uitzien dan toen de kinderen klein waren, maar het blijft een leuk feest. Daarom hoog tijd voor wat nieuwe inspiratie. In dit artikel hebben we een aantal leuke dingen om te doen tijdens Sinterklaas op een rijtje gezet.

Surprises met het hele gezin

Veel scholen doen vanaf groep 5 aan surprises. Hierbij worden de mooiste knutselwerken gemaakt. Daarin worden cadeautjes verstopt en die worden vervolgens met behulp van een dobbelspel uitgedeeld. Een hele leuke traditie die je ook thuis kunt doorvoeren. Probeer begin november al lootjes te trekken, zodat er genoeg tijd is om te knutselen en cadeautjes te verzamelen. Spreek ruim van tevoren een minimum en maximum bedrag af voor het cadeau (of de cadeaus) die in de surprise mogen zitten. Zo weet je zeker dat iedereen voor ongeveer hetzelfde bedrag een cadeau ontvangt.

Op zoek naar Sinterklaas cadeautjes voor vrouwen? Denk dan ook eens outside the box. Niet het standaard kookboek of decoraties voor in huis. Koop eens sieraden, een gepersonaliseerd fotoalbum of een abonnement om met het hele gezin iets leuks te doen het komende jaar. Genoeg keus!

Voorbereiden voor kerst

Het klinkt misschien een beetje vreemd om met Sinterklaas al het huis voor te bereiden voor de Kerstdagen, maar dit is natuurlijk een prima dag om te doen. Grote kans dat het hele gezin bij elkaar is en iedereen graag even de handjes uit de mouwen willen steken. Zet een gezellig muziekje op, tuig samen de boom op en sluit de dag af met een heerlijk etentje en spelletjes met het hele gezin. Misschien creëer je voor de komende jaren wel een geheel nieuwe traditie zo.

Iets doen voor een ander gezin

De feestdagen zijn ook het moment om stil te staan bij hoe goed we het zelf hebben en hoe slecht het soms bij anderen gaat. Onze koopkracht is in het afgelopen jaren harder gedaald dan ooit tevoren. Hierdoor zullen veel mensen onder de armoedegrens terechtkomen. De kans is dan ook groot dat er genoeg gezinnen zijn die dit jaar met zorgen leven. Bang zijn dat ze hun kinderen niet de Sinterklaas kunnen geven die ze gewend zijn. Zich hier schuldig over voelen. Het is goed om jouw kinderen dit uit te leggen. Te vertellen dat het niet zo gewoon is om elk jaar cadeaus te krijgen, te snoepen en lekker te eten. Dat er mensen zijn die dit gewoon niet kunnen.

Hoe mooi is het dan om dit jaar met het hele gezin iets voor andere gezinnen te doen? Bijvoorbeeld door speelgoed en kleding te doneren? Misschien ken je wel één gezin bij jou in de buurt en wil je hen verrassen met een zak vol cadeaus, praktische spullen en lekkernijen. Samen verzamelen, doneren en verkopen om één of meerdere gezinnen de Sinterklaas van hun dromen te geven. Dat brengt jullie gegarandeerd in een feeststemming!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *