Startlog

Een log over van alles

Biografieën die je gelezen moet hebben als belegger
Zakelijk

Biografieën die je gelezen moet hebben als belegger

De wereld zit vol met meesters in het beleggen. Deze personen zijn dan ook ware inspiratiebronnen voor andere beleggers. Zij zijn zo goed in hun vak, dat wij nog heel wat van ze kunnen leren. En zoals we weten is kennis macht, tenminste als we onze kennis goed in weten te zetten. Daarom is het belangrijk dat je als belegger blijft leren en kennis blijft opdoen. Hoe kan je dat nu beter doen dan door de meesters van het beleggen te bestuderen? Wie weet delen ze nog handige tips met je. In deze blog delen we daarom de 2 meest interessante biografieën van meester beleggers. Deze moet je ooit in je leven hebben gelezen!

1. Leer beleggen als Warren Buffett

Warren Buffett is voor vele beleggers een echt voorbeeld en idool geworden. Dit komt door zijn jaarlijkse successen en dat hij keer op keer de markt wist te verslaan met zijn lange termijn strategie. Hij had dan ook één van de beste leermeesters, namelijk Benjamin Graham. Misschien klinkt die naam je ook wel bekend in de oren.

Als ’s werelds succesvolste en rijkste belegger legt hij je zijn geheimen en beleggingsstrategie aan je uit. Hij doet dit uitgebreid van A tot Z. Zo legt hij uit op basis van welke criteria hij een aandeel kiest en welke je juist beter niet kan kopen. Duidelijk en simpel geschreven. Daarom is dit boek een echte must have in je boekenkast.

2. Cryptocurrency; The Ultimate Guide to The World of Cryptocurrency and How I Became a Crypto Millionaire in 6 Months van Neil Hoffman

Neil Hoffman is een succesvolle crypto belegger. In dit boek vertelt hij de basis van het handelen in crypto maar daarna gaat hij direct door naar de kern van zijn verhaal. Namelijk, hoe kan je binnen zes maanden jouw financiële situatie veranderen. Deze verandering is dan natuurlijk wel positief.

Dit boek is ook perfect wanneer je je meer wilt verdiepen in de crypto wereld. Hij vertelt alles over Altcoins, zoals Ethereum en hoe het investeren hier in je snel een gewenst succes kan brengen. Hoffman deelt zijn eigen verhaal over hoe hij een succesvolle handelaar in crypto is geworden, maar hij vertelt je ook welke fouten je bij handelen in cryptovaluta echt niet moet maken. Daarnaast behandelt hij hoe deze digitale betaalmiddelen een invloed gaan hebben op het traditionele monetaire stelsel.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *