Startlog

Een log over van alles

Wat kun je allemaal met een PV verdeler?
Gadgets Wonen

Wat kun je allemaal met een pv verdeler?

Een pv verdeler is een kastje dat zonne-energie verdeeld. Heb je thuis zonnepanelen? Dan is het erg handig om een pv verdeler aan te schaffen. Je kan deze al meteen bij de aanschaf van zonnepanelen aanschaffen, maar eventueel ook later. Wat is een pv verdeler nou precies? En wat kun je er allemaal mee? Wat zijn de voordelen? Daar gaan we in dit artikel allemaal even naar kijken.

Wat is een pv verdeler?

Een pv verdeler is een verdeelkast voor zonne-energie. Het is een erg compact kastje. Pv staat voor Photo-Voltic. Photo staat hierbij voor licht en Voltic staat voor elektriciteit. Je kunt met een pv verdeler dus bijvoorbeeld je zonnepanelen aan de droger aansluiten. Dit kan dan gemakkelijk zonder allerlei kabels aan te hoeven leggen via de buitenmuren. Pv verdelers zijn gemakkelijk te plaatsen, ook in al bestaande situaties.

Wat kan je met een pv verdeler?

Nu kun je je afvragen wat je dan precies kan met een pv verdeler. Over het algemeen maakt een pv verdeler het mogelijk om op een gemakkelijke en goedkopere manier je zonne-energie installatie te regelen. Doordat je door een pv verdeler geen extra leidingen hoeft aan te leggen kun je erg veel tijd en geld besparen. Een omvormer van minder dan 2.25 Ampère mag in principe rechtstreeks via een bestaande wandcontactdoos op het lichtnet worden aangesloten. Het vermogen van zonnepanelen is echter vaak hoger. Je kan er dan voor kiezen om je installatiekast uit te breiden, maar het is een stuk makkelijker om een pv verdeler aan te schaffen.

Voordelen van pv verdeler

Een pv verdeler brengt een hoop voordelen met zich mee en eigen geen nadelen. Zo is een groot voordeel van een pv verdeler dat je installatiekast niet uitgebreid hoeft te worden. Je kan het kleine kastje namelijk gemakkelijk toevoegen. Dat is tevens een voordeel van de pv verdeler. Je kan deze gemakkelijk toevoegen aan bestaande situaties en door het compacte formaat ook goed wegwerken. Tot slot is een pv verdeler relatief goedkoop en bespaar je door de aanschaf hiervan ook nog eens aanleggen van bekabeling naar de groepenkast.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *