Startlog

Een log over van alles

Nieuwe of refurbished iPhone
Gadgets Mannen

Nieuwe of refurbished iPhone? Dit zijn de verschillen!

Refurbished iPhones zijn helemaal hot anno 2019. Toch zijn er ook nog genoeg mensen die geen idee hebben wat refurbished precies inhoudt. Wat bedoelen we hier precies mee? Refurbished betekent ook wel ‘gerenoveerd of gereviseerd’. Deze definitie vertelt eigenlijk al wat hiermee bedoeld wordt. Een refurbished iPhone kan niet worden vergeleken met een tweedehands toestel. Bij een tweedehands model weet je vaak nooit welke kwaliteit je kunt verwachten. Je gokt op de goede bedoelingen van de verkoper. Bij refurbished weet je dit echter wel. Deze toestellen worden op alle belangrijke punten gecontroleerd en opgeknapt, hierdoor komt de kwaliteit heel dicht in de buurt van een nieuwe iPhone.

Maar waarom zou je nog voor een nieuwe iPhone kiezen als je alle soorten iPhone modellen ook refurbished aan kan schaffen? Dan ben je toch veel goedkoper uit? Wij zetten de verschillen voor jou op een rijtje.

Refurbished: gebruikt, tweedehands of toch als nieuw?

Over het gebruik van refurbished iPhones verschillen de meningen enorm. De één vindt het belachelijk om een nieuwe telefoon aan te schaffen als je refurbished veel goedkoper uit kan zijn en de ander bestempeld refurbished nog steeds als tweedehands en gebruikt.

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat een refurbished iPhone natuurlijk anders is dan een nieuwe. Alhoewel deze technisch gezien heel dicht bij een nieuwe iPhone in de buurt komt, zal de uitstraling vaak wel wat te wenen over laten. Zo zie je vaker butsen, krassen en andere beschadigingen. Hieraan kan je zien dat de telefoon al eerder gebruikt is. Bedenk wel goed of dit ook echt belangrijk is. Zie je er bijvoorbeeld nog wat van als je er een hoesje omheen doet? Is het technische gedeelte niet veel belangrijker? Bovendien geniet je bij de meeste refurbished iPhones ook gewoon van garantie, waardoor je zeker weet dat je de komende tijd van een betrouwbaar toestel kunt genieten. Deze garantie krijg je niet bij een tweedehands telefoon.

Tenslotte zien we natuurlijk ook wel een groot nadeel voor mensen die graag over het nieuwste van het nieuwste beschikken. Het duurt immers enkele jaren voordat de nieuwere modellen ook refurbished worden aangeboden. Een refurbished iPhone wordt immers enkel aangeboden als de vorige eigenaar deze niet meer gebruikt. Daarom zal je altijd iets achterlopen op de huidige ‘trends’.

refurbished iphone

Voordelen van een nieuwe iPhone

Een refurbished iPhone is vooral geschikt voor mensen die over een krap budget beschikken en toch een goed werkende iPhone willen aanschaffen. Natuurlijk zal bij hun ook de voorkeur nog steeds bij een nieuw toestel liggen, hoe goed de refurbished variant ook werkt. Waarom? Voornamelijk omdat het gevoel van een nieuwe telefoon heel anders is. Deze zelf uit de verpakking halen, de beschermfolie er af trekken, genieten van de uitstraling zonder krasjes en beschadigingen, daar kan geen enkele andere telefoon tegenop. Bovendien beschik je natuurlijk over een veel groter aanbod als je een nieuwe iPhone aanschaft.nieuwe iphone

Conclusie

Wat is onze conclusie? Is het beter om een refurbished iPhone of een nieuwe iPhone aan te schaffen? Dit hangt voornamelijk af van je persoonlijke wensen. Technisch gezien is zowel een refurbished telefoon als een nieuw toestel prima in staat om jou te dienen. In beide gevallen zal je dan ook zeker geen spijt krijgen. Meestal geeft het financiële plaatje dan ook de doorslag. Ben ik bereid om heel veel geld aan een nieuwe iPhone uit te geven als een refurbished telefoon net zo goed werkt en een stuk goedkoper is? Dat is de belangrijkste vraag die je jezelf kan stellen!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *