Startlog

Een log over van alles

coronavirus
Gezondheid Wonen Zakelijk

Alles over coronaschermen

In heel veel openbare gelegenheden zijn tegenwoordig zogenaamde spatschermen te vinden. Vooral supermarkten maken hier gebruik van om de afstand tussen de klant en de caissière zoveel mogelijk te bewaren. Coronaschermen bestaan uit plexiglas platen die worden bevestigd aan het plafond en zo een scheiding vormen tussen kassamedewerkers en de klant. Maar hoe kunnen deze scheiding bijdragen aan een minder snelle verspreiding van het coronavirus? En voor wie is corona schermen kopen interessant? Alles wat je moet weten over het gebruik van coronaschermen lees je hier.

Oplossing voor de 1,5 meter samenleving

Het coronavirus verspreid zich in een rap tempo. Omdat nog maar weinig mensen antistoffen hebben opgebouwd voor dit virus worden we hier allemaal door geraakt. Hoewel de meeste jongeren hier weinig last van zullen hebben is de kans groot dat vooral ouderen (die doorgaans besmet worden door de jonge generatie) in het ziekenhuis belanden. Hierdoor ontstaat topdrukte in de ziekenhuis en de IC en dit moet koste wat het kost voorkomen worden. Doen we dit niet, dan zullen er inhumane beslissingen moeten worden genomen. Zo kunnen de ziekenhuizen niet meer iedereen behandelen en zullen er keuzes moeten worden gemaakt. Hierdoor zullen de sterftecijfers in razend tempo toenemen. Om dit te voorkomen zijn er strenge maatregelen getroffen door de overheid. Waaronder de zogenaamde ‘1,5 meter samenleving’.

Wanneer men voldoende afstand houdt heeft het virus minder kans om zich te verspreiden. In de praktijk blijkt dit echter vaak lastig te zijn. Vooral op plekken waar mensen continu in- en uitlopen zoals de bakker, supermarkt, groenteboer, de apotheek, afhaalpunten en coffeeshops. Om verspreiding tegen te gaan kunnen coronaschermen of spatschermen van pas komen.

Hoe werkt een coronascherm precies?

We weten inmiddels allemaal dat het coronavirus zich verspreidt via hoest- en niesdruppeltjes. Ook bij het praten kunnen er druppels ontstaan die tot besmetting kunnen leiden. Een spatscherm voor de kassa kan ervoor zorgen dat deze druppels niet in contact komen met het winkelpersoneel. Besmette en onbesmette mensen komen zo niet in aanraking met elkaar.  Deze schermen bevatten tevens een speciale gleuf waardoor men alsnog kan betalen, zonder dat er sprake hoeft te zijn van fysiek contact. Daarnaast is het kassapersoneel zo in staat om producten of een kassabon toe te schuiven.

 

Voor wie is een spatscherm geschikt?

Spatschermen worden tegenwoordig in tal van bedrijven gebruikt. Vooral de Retail heeft hier veel baat bij. Ook zien we dat deze schermen soms worden gebruikt bij horecagelegenheden. Bijvoorbeeld om afstand te creëren tussen degene die je naar het tafeltje moet begeleiden of om een scheidingswand te plaatsen tussen verschillende tafeltjes. Door het nemen van deze maatregelen hopen horecaondernemers voorgoed open te kunnen blijven, zelfs tijdens de coronacrisis.

Spatschermen worden niet alleen gebruikt om afstand te creëren tussen het personeel en de klanten, maar ook om klanten onderling uit elkaar te houden. Zo zien we dat in supermarkten waar de afstand tussen de verschillende kassa’s klein is ook spatschermen worden opgehangen. Hierdoor komt men, ook al moeten ze vlak naast elkaar bij de kassa staan, niet in aanraking met elkaar. Iets wat hopelijk leidt tot minder besmettingen, zelfs wanneer het erg druk.

Er zijn heel veel verschillende coronaschermen verkrijgbaar. Welke je nodig hebt is afhankelijk van het soort bedrijf wat je runt en de beschikbare ruimte. Laat je adviseren door een specialist in spatschermen om zo de juiste oplossing voor jouw bedrijf te vinden. Samen houden we corona onder controle.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *