Startlog

Een log over van alles

tips tegen de kou
Kerst Reizen Wonen

5 tips tegen winterse temperaturen: zo doorsta je elke kou 

Als de winter eindelijk op ons land neerdaalt en de temperaturen onder het vriespunt zakken, willen we het liefst zo diep mogelijk onder de wol kruipen. Helaas is het niet altijd mogelijk om de gehele dag met een plaid op de bank te liggen en zal je toch ook de kou moeten trotsteren in- en buitenshuis. Met de volgende 5 tips tegen winterse temperaturen, doorsta jij gemakkelijk elke kou.

#1 Schaf een kwalitatieve winterjas aan

Er moet niet licht gedacht worden over de noodzaak van een kwalitatieve winterjas heren. Het is van essentieel belang dat je elk jaar de beschikking hebt tot een warme en comfortabele winterjas. Veel mensen kiezen ervoor om één dure jas aan te schaffen en deze vervolgens een jaar of 10 in gebruik te nemen. Natuurlijk is dit soms ook goed mogelijk, maar je verliest vaak wel het doel van de winterjas uit ogen. Zo zal een winterjas van 10 jaar oud zijn kwaliteit verliezen of minder gevoerd zijn dan de huidige winterjassen. Hierdoor ben je minder goed beschermd tegen de kou en zal het lichaam veel sneller afkoelen. Dit kun je gemakkelijk voorkomen door regelmatig een nieuwe winterjas aan te schaffen. Over het algemeen kunnen we stellen dat winterjassen maximaal 3 winterseizoenen meegaan. Investeer tegelijkertijd ook in een warme muts, sjaal en eventueel wanten. Zo ben je klaar voor alle denkbare winterse temperaturen!

winterjas tegen de kou

#2 Zet de thermostaat wat lager

Deze tip klinkt enorm tegenstrijdig, maar werkt echt! Veel mensen maken de fout om hun verwarming op een enorm hoge temperatuur in te stellen als de winter valt. Het nadeel hiervan is dat je lichaam went aan de warme temperaturen en een gigantische klap krijgt als hij naar buiten stapt. Bovendien zal je lichaam veel meer moeite moeten doen om je lichaam buitenshuis te verwarmen. Zet de verwarming daarom nooit hoger dan 21 graden en laat je lichaam zelf werken om warm te worden. Dat veroorzaakt een hoop voordelen voor je gezondheid én je energierekening.

#3 Doe sloffen aan

Als je voeten koud zijn, zal je lichaam ook sneller afkoelen. Je doet er dan ook goed aan om te investeren in warme sloffen. Draag deze met extra dikke sokken en je zal merken dat je lichaam ook veel minder snel afkoelt. Daarnaast zitten ze ook nog eens enorm fijn!

#4 Een extra plaid

De winter wordt ook wel als de meest gezellige tijd van het jaar beschouwd. Eindelijk mogen de kaarsjes weer tevoorschijn gehaald worden en zal de kerstboom zijn plekje weer snel veroveren. Daarnaast mag je zonder excuus weer een extra plaid tevoorschijn halen en kan je lekker genieten van de warmte samen met jouw geliefde. Hoe fijn is het om dan ook nog eens te nippen van een warme kop chocolademelk en het bekijken van een (kerst)film? Laat de kou maar komen!

#5 Trek een badjas aan

Veel mensen vinden het fijn om in de avond hun pyjama aan te trekken. Het nadeel is echter dat deze in de winter vaak niet toereikend zijn om de kou te trotseren. Hierdoor ben je al snel geneigd om de verwarming wat warmer te zetten of om op een andere manier warmte te creëren. Wat dacht je van een badjas? Deze is energiezuinig en enorm goedkoop te krijgen. Zo blijf je heerlijk warm en hoef je niet op zoek te gaan naar energievretende alternatieven.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *