Startlog

Een log over van alles

Verrijk je tuin door zelf een houten schuur te bouwen
Wonen

Verrijk je tuin door zelf een houten schuur te bouwen

Een houten schuur is een praktische en stijlvolle toevoeging in iedere tuin. Een schuur van hout is de perfecte plaats om uw tuinmeubelen, fietsen en gereedschap op te bergen. Ook is het een ideaal onderkomen om in te klussen, te hobbyen of zelfs te werken. Een romantisch tuinhuis van hout of een blokhut met een overkapping biedt een heerlijke plek om te ontspannen. Wanneer je voldoende plek hebt in de tuin is het dus een goed idee om een houten schuur te bouwen. Als je dat zelf doet, kun je deze bovendien aan al je wensen laten voldoen. Bij Houthandelonline vind je in een breed assortiment voordelige materialen van goede kwaliteit, die door heel Nederland worden bezorgd.

Waar moet ik op letten bij het bouwen van een houten schuur?

Voordat je aan de slag gaat met het bouwen van een houten schuur, is het raadzaam om je te verdiepen in een aantal zaken. Onderzoek als eerste of je tuin groot genoeg is voor de schuur die je in gedachten hebt. Vervolgens dien je rekening te houden met de grootte. En heb je een vergunning nodig? Wanneer je een schuur in de achtertuin realiseert, is dat niet zo snel het geval. Aan de voor- of zijkant van je huis vaak wel. Check daarom de regels die bij jou in de gemeente gelden en vraag indien nodig een vergunning aan. Het is tevens verstandig om van tevoren te bedenken welke spullen je in de houten schuur wilt plaatsen. Wil je er bijvoorbeeld tuinmeubelen of tuingereedschap opbergen? Dan is al snel een bergruimte van 3 x 2 meter vereist. Ook moet je in ogenschouw nemen welke vorm de schuur moet krijgen. Wordt deze rechthoekig of vierkant? Uiteindelijk dient je ook de keuze te maken voor de dikte van de wanden en het soort dak. Je kunt een schuur van hout bouwen met een puntdak, plat dak of schuin dak.Waar moet ik op letten bij het bouwen van een houten schuur?

Met welk hout kan ik een houten schuur bouwen?

Ben je van plan om een houten schuur te bouwen en zo je tuin te verrijken? Dat is niet alleen leuk om te doen, maar ook stukken voordeliger! Natuurlijk wil je  aan de slag met de juiste materialen. Welke houtsoort je gebruikt hangt af van het gebruiksdoel van de schuur, het ontwerp en de constructie. Bij Houthandelonline vind je  alle soorten doe-het-zelf hout om zelf een mooie houten schuur te bouwen. Variërend van tuinplanken die geïmpregneerd, geschaafd of gezaagd zijn en palen of balken van Douglas hout, red cedar of vurenhout. In de webshop vind je ook alle andere benodigde producten zoals bevestigingsmaterialen, verf en olie. Deze kun je eenvoudig bestellen en veilig betalen. Als je meer informatie wenst, staat het team van specialisten je graag te woord!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *