Startlog

Een log over van alles

Bijenbekjes
Wonen

Vier handigheidjes voor in huis

Het is altijd fijn om bepaalde handigheidjes in huis te hebben, die je leven net wat makkelijker maken. Zelfs de meest simpele aanpassingen in huis kunnen hier al voor zorgen. En vaak moet je maar net weten van het bestaan van deze handigheidjes. Ben je nu benieuwd geworden over welke handigheidjes we het zoal hebben? Lees dan snel verder!

Tochstrips

Doordat je huis niet goed is geïsoleerd, kan het zo zijn dat veel warmte verloren gaat. En dit zorgt ervoor dat je de kachel vaker en hoger moet aanzetten. Wat weer resulteert in een hogere energierekening en meer CO2 uitstoot. Beide wil je natuurlijk zo laag mogelijk houden, waardoor je wilt voorkomen dat het tocht in je huis. Maar hoe zorg je hier nu voor? Dit kan op allerlei manieren. Zo kun je jouw hele huis opnieuw isoleren, maar dat zal je natuurlijk veel geld kosten. Een eenvoudigere optie is om tochtstrips te plaatsen. Zo’n tochstrip kun je boven je deuren plaatsen, zodat hier geen warmte door verloren gaat. Op deze manier zal het binnen aangenamer zijn en zal er aanzienlijk minder warmte verloren gaan.Tochstrips

Ventilatieroosters

Een goede luchtkwaliteit in huis is erg belangrijk. Een slechte luchtkwaliteit kan namelijk voor gezondheidsrisico’s zorgen zoals irritaties aan de luchtwegen en je kunt er zelfs ziek door worden. Het is dus wel duidelijk dat je ervoor wilt zorgen dat de luchtkwaliteit in orde is. Het plaatsen van een ventilatiesysteem is hierbij een hele goede eerste stap. Zorg hierbij dat je voldoende ventilatieroosters in huis hebt. Zo’n ventilatierooster zorgt voor een goede circulatie in je huis.

Ventilatieroosters

Plankdragers

Je wilt natuurlijk dat je huis netjes is, maar met al de spullen die je hebt kan dit best nog wel eens lastig zijn. Toch wil je een aantal spullen kwijt kunnen in je woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan boeken, fotolijstjes of andere persoonlijke zaken. In dat geval is het handig om planken op te hangen. Deze kun je met een plankdrager bevestigen, zodat ze stevig op de muur blijven hangen. Op deze manier kun je nodige spullen opbergen in je woonkamer, zonder dat het een onverzorgd geheel wordt.

Plankdragers

 

Bijenbekjes

Heb je wel eens last van ongedierte tussen je spouwmuur? Dan weet je als geen ander dat dit vervelend kan zijn. Zo kunnen er muizen zitten, maar ook insecten zoals bijen die daar hun nest hebben gebouwd. Wanneer deze beestjes hier eenmaal zitten, moet je deze meestal laten verwijderen door een ongediertebestrijder. En dat is natuurlijk nooit leuk. Als oplossing hiervoor, kun je bijenbekjes plaatsen. Heb je deze geplaatst? Dan zullen de beestjes voortaan geen kans meer hebben om zich in je spouw te nestelen.

Bijenbekjes

Met de handigheidjes in dit lijstje, zal je ongetwijfeld een aantal problemen oplossen in huis. Sommige problemen hebben misschien niet je prioriteit. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van ventilatie in huis. Maar wanneer je hier niets aan doet, kan dit op termijn zelfs voor gezondheidsproblemen zorgen. Ook het ophangen van bijenbekjes kan een hoop problemen voorkomen.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *