Startlog

Een log over van alles

De voordelen van een terrasoverkapping in de tuin
Uncategorized Wonen

De voordelen van een terrasoverkapping in de tuin

Terrasoverkappingen, we zien ze steeds vaker in de Nederlandse tuinen verschijnen. Ook nu de zomer weer in zicht is worden er weer heel veel terrasoverkapping gemonteerd. Maar waarom toch? Waarom zou je een terrasoverkapping in jouw tuin laten plaatsen als je ook eenvoudig een schaduwplekje met een parasol kunt realiseren? Waarom? Daarom! Terrasoverkappingen hebben namelijk nog veel meer voordelen. Ze zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook nog eens ontzettend functioneel. Hierdoor is het geen wonder dat de terrasoverkappingen van foravida.nl tegenwoordig zo populair zijn. Nog niet overtuigd? Wij hebben de grootste voordelen voor je op een rijtje gezet!

Het hele jaar door plezier van jouw tuin

Een groot nadeel van het Nederlandse klimaat is dat deze zeer onvoorspelbaar is. Er zijn jaren geweest waarbij we in maart al in onze korte broek konden zitten, maar ook jaren waar het in mei nog steeds niet echt zomers weer is geweest. Soms genieten we van een heerlijk najaar en andere jaren is het onstuimig en koud. Hierdoor blijven er maar weinig momenten over waarop we écht van onze tuin kunnen genieten. En dat is jammer, want je hebt natuurlijk niet voor niets een eigen tuin. Hoe fijn zou het dan zijn om hier ook daadwerkelijk het hele jaar door van te genieten? Met een terrasoverkapping is dit daadwerkelijk mogelijk.

Dankzij een terrasoverkapping vergroot je als het ware de leefruimte van je woning. Ook met slecht weer is het hier heerlijk vertoeven. Investeer in een fijne heater en je kunt er zelfs gedurende de wintermaanden lekker van een frisse neus genieten. Fijn borrelen met vrienden en familie en van enorm veel frisse lucht profiteren.

Minder last van uv-stralen

We worden ieder jaar weer gewaarschuwd door het RIVM over de mogelijke gevolgen en gevaren van een te grote hoeveelheid uv-stralen op ons lichaam. Te lang in de felle zon doorbrengen vergroot niet alleen het risico op verbranding, maar ook op huidkanker. Zeker tussen 12 en 3 moet je voorzichtig zijn in de zomer. Dan is de zon op haar felst. Helaas is dit ook vaak het moment waarop je juist lekker buiten wilt vertoeven of waarop je de kinderen écht niet meer binnen kunt houden. Met een terrasoverkapping creëer je gelukkig eenvoudig een veilig plekje tegen de schadelijke stralen. Fijn voor de kinderen of voor jezelf om even de veiligheid van de schaduw op te zoeken wanneer het te warm wordt.

Waardevermeerdering van de woning

Zoals al eerder genoemd vergroot een terrasoverkapping de leefruimte van je woning. Bovendien heeft een terrasoverkapping meerwaarde. Het kan voor potentiële kopers later nét de doorslag geven om voor jouw woning te kiezen. Dat betekent dus ook dat een terrasoverkapping een waardevermeerdering voor de woning oplevert. Het is dus inderdaad een redelijke investering om deze te laten plaatsen, maar op de lange termijn verdien je dit dubbel en dwars terug. Niet alleen omdat je van een veel hoger wooncomfort geniet, maar ook omdat je het bedrag vanzelf terugverdiend indien je het huis ooit besluit te verkopen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *