Startlog

Een log over van alles

Tweedehands auto’s zijn populair
auto's

Tweedehands auto’s zijn populair

Begin dit jaar reden er maar liefst een kleine 12 miljoen voertuigen rond in Nederland. Waaronder ongeveer 8,5 miljoen personenwagens. De rest zijn motoren, bedrijfswagens en aanhangwagens. Opmerkelijk is dat er het minste nieuwe auto’s rondrijden. Er rijden bijvoorbeeld maar 430 duizend auto’s rond van 1 jaar en jonger. Dat is een groot verschil als je dit aantal vergelijkt met auto’s die 15 tot 20 jaar oud zijn. Dat zijn er namelijk 1,3 miljoen! Met deze gegevens kunnen we wel zeggen dat tweedehands auto’s populairder zijn dan nieuwe.

Een tweedehands auto kopen

Natuurlijk scheelt het enorm in de prijs. Een tweedehands auto kopen is nou eenmaal goedkoper als het kopen van een nieuwe. Ook als je kiest voor een redelijk nieuwe tweedehands auto. De eerste kilometers met een nieuwe auto zijn namelijk het duurst. Tegenwoordig koop je daarbij een tweedehands auto net zo makkelijk als een nieuw exemplaar. Ook een tweedehands auto kies je vandaag de dag uit in een webshop en wordt voor je thuisgebracht. Daarbij worden de nodige garanties aangeboden en is het volledig veilig. Vaak krijg je de tweedehands auto een aantal dagen tot weken op proef voor de koop definitief is. Ook mag je gebruik maken van een half jaar garantie zodat je niet bang hoeft te zijn voor onvoorziene defecten.

Geen garantie meer op je tweedehands auto

Na een half jaar is ook de garantieperiode van jouw gekochte tweedehands auto verstreken. Omdat het een tweedehands auto is, krijg je wellicht nu wat meer kans op gebreken. Er kan eens wat stuk gaan aan je auto of er moet wat vervangen worden. Dit hoeft geen groot probleem te zijn en waarschijnlijk had je bij de aankoop dit ook ingecalculeerd. Een auto rijden kost nou eenmaal geld, ook buiten de brandstof en de verzekering om. Soms moeten de banden, de bougies, de vloeistoffen of een ander auto onderdeel nou eenmaal vernieuwd worden, ook preventief om grote defecten te kunnen voorkomen.

Auto onderdelen kopen en zelf de reparatie doen of de onderdelen vervangen

Ben je een beetje handig of heb je iemand in je omgeving die je wilt helpen, dan kun je veel kleine reparaties aan je auto zelf uitvoeren. Ook de onderhoudsbeurten zijn goed zelf te doen. Oude auto onderdelen vervangen voor nieuwe onderdelen hoeft namelijk geen grote klus te zijn. Je koopt de nieuwe auto onderdelen eenvoudig online bij onderdelenwebshop24.nl en gaat aan de slag. Zo hoeft de reparatie van je tweedehands auto geen grote kostenpost te worden. Zeker niet als je de auto geregeld controleert en netjes onderhoudt. In het onderhoudsboekje van de auto kun je precies zien welke onderdelen er vervangen dienen te worden en bij welke kilometerstand dat dient te gebeuren. Aan jou de keus of je deze klusjes overlaat aan een autogarage of dat je zelf de auto onderdelen inkoopt en gaat sleutelen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *