Startlog

Een log over van alles

Zwarte-roldeuren
Wonen Zakelijk

Zo kies je de garagedeur die bij jouw past

Sta je op het punt om een garagedeur te kopen? Dan is het aan te raden om je te oriënteren op de vele mogelijkheden die er zijn. Vroeger was de keuze vrij simpel en hadden de meeste garages een kanteldeur, maar tegenwoordig zijn er vele verschillende modellen deuren verkrijgbaar. In dit artikel bespreken we een aantal populaire garagedeuren, zodat je weet wat er op de markt te krijgen is en je voor jezelf kunt vaststellen welke deur het beste bij jouw situatie en wensen past.

Hoe vaak ga je de garagedeur gebruiken?

Dit is een belangrijk aspect om over na te denken. Als je bijvoorbeeld een fanatieke fietser bent en je daarnaast ook nog kinderen hebt die dagelijks met de fiets naar school toe gaan, dan wordt de garagedeur intensief gebruikt. In dat geval is het vervelend als je de deur iedere keer geheel moet openen en sluiten. Gelukkig zijn er garagedeuren verkrijgbaar die je slechts voor een deel hoeft te openen om de garage in en uit te kunnen gaan.

Een voorbeeld hiervan zijn openslaande garagedeuren. Een openslaande garagedeur bestaat uit twee deurbladen die naar buiten toe open klappen. Om de garage in en uit te gaan hoef je slechts een deurblad te openen. Een andere goede oplossing voor gezinnen die de garage vaak in en uit gaan, zijn zijdelingse garagedeuren. Dit type deur open je horizontaal waardoor je, net zoals bij een openslaande deur, het deurblad slechts een deel hoeft te openen om de garage in en uit te kunnen gaan.

Waarvoor ga je de garage gebruiken?

Garages worden voor allerlei doeleinden gebruikt. De één gebruikt hem om zijn auto en fiets in de stallen, de ander bouwt de garage om tot een kantoorruimte en weer een ander gebruikt de garage om spullen in op te slaan.

Afhankelijk van wat je met de garage wil doen, is belangrijk dat je daarbij de juiste deur uitkiest. Stel dat je veel tijd in de garage doorbrengt, dan wil je niet in de tocht en de kou zitten. In dat geval is een geïsoleerde deur noodzakelijk. Als je de garageruimte vooral als opslagplaats gebruikt, dan wil je dat je zoveel mogelijk ruimte kunt gebruiken om spullen neer te zetten. In dat geval is een roldeur een prima oplossing. Dat verklaart ook waarom self storage gebouwen met roldeuren werken. Een roldeur rolt zichzelf verticaal op in een opbergsysteem dat recht boven de garagepoort wordt gemonteerd. Op die manier heb je de gehele inhoud van de garage vrij voor de opslag van spullen. Bekijk hier voorbeelden van roldeuren: https://www.garagedeurspecialist.nl/garage-roldeuren/. Bedenk dus goed wat je met de garage wil doen en houdt daarbij rekening met het uitkiezen van de deur.

Welke uitstraling wil je met je woning realiseren?

De garage is vaak een opvallend onderdeel van een woning. Daarom is het belangrijk dat de deur van de garage bij het totaalplaatje van je woning en tuin past. Heb je bijvoorbeeld een huis met een rieten dak? Dan oogt het mooi als je voor een garagedeur van hout kiest. Heb je een moderne woning? Dan past een sectionale garagedeur vaak beter.

Al met al zijn er nogal wat zaken waarover je na moet denken als je een garagedeur gaat aanschaffen. We raden je dan ook aan om op internet diverse websites te bezoeken om modellen en prijzen met elkaar te vergelijken. Ook is het aan te raden om een aantal reviews van eigenaren te lezen, zodat je weet of de deur die jij op het oog hebt in de praktijk aan de verwachtingen voldoet. Tot slot kan het heel waardevol zijn om je te laten adviseren door een bedrijf dat deuren voor garages verkoopt. In de showroom kun je de verschillende modellen bekijken, aanraken en uittesten waardoor je ervaart welke deur je prettig vindt werken en welke niet.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *