Startlog

Een log over van alles

Onderhoud je zetel met deze geweldige tips
Wonen

Onderhoud je zetel met deze geweldige tips

Een goed onderhoud van je zetel is van groot belang, op die manier gaat een zetel veel langer mee en kan je er langer van genieten. Door de jaren heen kunnen er vlekken ontstaan, er kan vuiligheid in kruipen en hij kan er afgeleefd gaan uitzien. Of je nu een lederen, kunstlederen of een stoffen zetel in huis hebt, een regelmatig onderhoud is altijd belangrijk. Wij geven je de beste tips om vlekken te verwijderen, zonder het nog erger te maken.

Onderhoud van een stoffen zetel

Je stoffen zetel zou je wekelijks een schoonmaakbeurt moeten geven. Hiervoor gebruik je best de stofzuiger. Zo kan je allerlei kleine deeltjes zoals stof, zand en andere vuiltjes makkelijk verwijderen. Ga ook eens om de twee weken met een vochtige doek over de zetel, zo komen hardnekkige deeltjes wat makkelijker los. Bovendien raden we je aan om je zetel ook elk jaar een intensieve behandeling te geven. Steek de hoezen in het wasmachine indien mogelijk, of gebruik droogschuim. Zo verwijder je ook eventuele vlekken, vetten en zouten. Heb je een vlek op je stoffen zetel, ga dan nooit wrijven. Deppen met een vochtige doek is de boodschap, laat  de plaats drogen en werk met droogschuim en een stofzuiger de vlek weg.

Onderhoud van een lederlook zetel

Een kunstleren zetel maak je niet droog op dezelfde manier als een lederen zetel. Bij dit soort zetel is het aangeraden om stof en vuil met een vochtige doek of spons te verwijderen. Hiervoor gebruik je best koud water, indien mogelijk uit een fles, zo weet je zeker dat er geen kalksporen achterblijven. Ook is het aanbevolen je kunstlederen zetel meerdere keren per jaar met daarvoor geschikte producten te reinigen. Vlekje? Pak een vochtig doekje en wrijf zachtjes over de vlek.

Onderhoud van lederen zetel

Een lederen zetel wordt vaak gekozen omwille van de handigheid in onderhoud. Maar ook met lederen zetels kan je problemen krijgen. Je lederen zetel kan verkleuren, scheuren of vuil worden. Bovendien is het van groot belang dat je een lederen zetel goed voedt. Je kan de zetel wekelijks onderhouden door er met een zeemvel overheen te vegen. Enkel water volstaat. Een groot onderhoud kan je uitvoeren om de twee of drie jaar. Begin het afwassen van de zetel met een zachte spons en ga er vervolgens met een zeepsop en een zeemvel over. Is de zetel opgedroogd? Smeer de zetel in met voedende ledercrème. Heb je een vlek? Veeg deze dan zachtjes af met een vochtige spons.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *