Startlog

Een log over van alles

Douchecabine of inloopdouche? Dit is voor jou de beste keuze!
Wonen

Douchecabine of inloopdouche? Dit is voor jou de beste keuze!

In de wereld van het sanitair zijn er ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Niet geheel onbelangrijk ook, want het sanitair bepaalt ook voor een groot deel het wooncomfort in huis. Bij het inrichten van de badkamer is het dan ook belangrijk om te bepalen wat jouw wensen zijn en welke elementen hier het meest aan voldoen. Twijfel jij nog altijd of je beter voor een inloopdouche of juist een douchecabine moet kiezen? Dan wordt het hoog tijd om die knoop door te hakken. In dit artikel zetten we alle voor- en nadelen van zowel de inloopdouche als de douchecabine op een rijtje. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt.

Voor- en nadelen van een douchecabine

Aan mogelijkheden geen gebrek wanneer je voor een douchecabine kiest. Zelfs met een goedkope douchecabine zijn de mogelijkheden eindeloos om deze geheel naar wens samen te stellen. Dat is dan direct ook één van de grootste voordelen van de douchecabine. Daarnaast is deze over het algemeen gewoon ook stukken goedkoper dan een gehele inloopdouche. Daardoor is het de perfecte keuze voor mensen die wat minder te besteden hebben of willen besparen op hun badkamer. Ook zal de badkamervloer veel minder te lijden hebben met een douchecabine, omdat het water verder niet op de vloer terecht komt.

Een nadeel van een douchecabine kan zijn dat deze een deur heeft en er daardoor meer ruimte in de badkamer nodig is. Wanneer er meer aandacht aan de indeling wordt besteedt, is dit echter eenvoudig op te lossen. Hou er daarnaast rekening mee dat een douchecabine iets meer onderhoud vergt, omdat er meer schoonmaakwerk zal zijn. Wanneer je dit goed bijhoudt, zal dit echter best wel meevallen.

Voor- en nadelen van de inloopdouche

Nog altijd niet zeker van welke douche het beste bij jou past? Dan wordt het tijd om ook eens goed naar de inloopdouche te kijken. Het grootste voordeel van de inloopdouche is dat het ruimtebesparend is. Hierdoor is het de ideale oplossing voor zij die over een relatief kleine badkamer beschikken. Daarnaast is de douche veel gemakkelijker schoon te maken. Het is simpelweg geïntegreerd in de badkamer, waardoor er geen extra deuren, voegen en naden zijn die vies kunnen worden. Dat bespaart weer het nodige schoonmaakwerk. Ook is het een veel toegankelijkere douche voor kinderen en senioren, omdat zij geen last zullen hebben van een opstapje.

Dat betekent echter niet dat een inloopdouche alleen maar voordelen heeft. Er zijn natuurlijk ook nadelen. Zo is een inloopdouche vaak wat kouder, omdat de warmte wegstroomt uit de douche en niet wordt tegengehouden door de cabine. Vooral gedurende de wintermaanden kan dit onprettig zijn. Daarnaast kan je best wel wat last hebben van spatwater van de douche.

Conclusie

Zowel de inloopdouche als douchecabine hebben voor- en nadelen. Daarom is het vooral belangrijk om naar jouw eigen wensen, budget en gezinssituatie te kijken. Op die manier wordt het een stuk gemakkelijker om de juiste beslissing te nemen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *