Startlog

Een log over van alles

Genieten van een sauna in je eigen tuin
Gezondheid Wonen

Genieten van een sauna in je eigen tuin

Een sauna is de ideale manier om tot rust te komen. Je kan je piekergedachtes opzijzetten en even helemaal ontspannen. Daarnaast heeft het een positieve invloed op je immuunsysteem en spieren. Voordat je een sauna aanschaft is het wel handig om over een paar punten na te denken. Waar in de tuin wil je de buitensauna plaatsten? Met hoeveel mensen ga je er gebruik van maken en hoe groot moet de sauna worden? Wil je meer weten over een sauna in de tuin? Lees dan snel door!

Verschillende type sauna’s

De allereerste stap is een keuze maken voor het type sauna. Er zijn namelijk veel verschillende sauna’s verkrijgbaar. Je kunt een saunacabine nemen, of een infrarood sauna. Er zijn sauna’s voor in je huis, maar natuurlijk ook sauna’s voor in je tuin. Een hele mooie optie voor je tuin is de klassieke barrelsauna. De Barrelsauna wordt gemaakt van 42 millimeter dik sparren- of thermohout, hierdoor blijft de warmte in de sauna en gaat er bijna geen warmte verloren. Vanwege het gebruikte materiaal, de mooie ronde vorm en het relatief kleine formaat is een barrelsauna in je tuin een echte meerwaarde. Een andere variant is de blokhutsauna, deze heeft de vorm van een Scandinavisch klein huisje en bestaat uit ruwe Siberische stammen.

Een grote of een kleine sauna?

Wil je graag alleen of met je partner ontspannen? Dan hoef je natuurlijk niet een grote sauna aan te schaffen. Op basis hiervan weet je ook direct hoe groot de sauna ongeveer zal worden, wat weer handig is voor het bepalen van de ideale plaats. De grootte van de sauna bepaalt namelijk vooral of een bepaalde plek geschikt is. Op basis van het aantal personen kun je soms ook wat makkelijker kiezen voor een geschikt type sauna. Ook is het belangrijk om rondom je sauna licht te instaleren en een kapstok te maken. Wanneer je er in het donker in of uit stapt is het fijn om gelijk je badjas te kunnen pakken en je slippers aan te doen.

Kom kijken bij Welvaere

Ben je overtuigd dat je een buitensauna wilt kopen? Ga dan naar de website van Welvaere en ontdek het uitgebreide assortiment. Heb je vragen of wil je advies? Neem dan contact op met de klantenservice of kom naar de showroom.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *