Startlog

Een log over van alles

perfect herfstavond
Mannen Vrouwen Wonen

Zo heb jij de perfecte herfst avond!

Het begint wat kouder te worden en de blaadjes beginnen langzaam geel te kleuren voordat ze van de boom af vallen… het is duidelijk herfst! Een overgang van de zomer naar de winter. De lange warme zomeravonden zijn voorbij, maar niet getreurd: Wij geven je tips om ook nu in de herfst een gezellig avond te hebben!

Zorg voor warme

De herfst is een prachtige maand, waarin de natuur allerlei mooie kleuren laat zien. Maar de herfst staat ook bekend om het wisselvallige weer, waar het ook kouder kan zijn. Zeker ‘s avonds kan het goed afkoelen! Mijn moeder zegt altijd: ‘op kou kan je kleden’! Maar toch is niks gezelliger dan om een buitenhaard of vuurkorf te zitten. Dit is niet alleen gezellig, maar houdt je ook lekker warm. Met vrienden of familie gezellig bijkletsen en marshmallows roosteren!

Wil je misschien een meer beschutte plek, zodat je geen last hebt van de wind? Een veranda is dan misschien een goede optie! Er is enorm veel keuze, maar een overkapte veranda is in de herfst wel fijn. Kijk goed hoe je de veranda wilt inrichten. Misschien een lekkere loungeset waar je in weg kan kruipen? Terrasverwarming is een veilige optie om lekker warm te blijven. Verder zijn warme zachte dekens ook heerlijk om in weg te kruipen.

Tijd voor een feest

Geef je een halloween feestje? Of geef je een etentje voor vrienden? Ook dan is het leuk om van je tuin of veranda te genieten. Zo kan je een herfsttafel maken met pompoen, bladeren, kastanjes en kaarsjes. Ook kan je je uitleven met lampjes, fakkels, lantaarns of lampionnetjes om zo het ‘s avond enorm gezellig te maken. Maak voor de volwassenen glühwein en voor de kids warme chocolademelk voor de feest stemming. Wil je wat gezellig voedsel? Je kan kastanjes op een bakblik in de oven poffen. Leg de kastanje op zijn platte kant en maak met een scherp mesje een kruis in de bovenkant. Ongeveer na 20 minuten in een oven op 200 graden zijn ze gaar.  Even afkoelen, en ontdoe de kastanje van zijn bruine jas en smullen maar. Een warme pompoensoep is ook ideaal om de buik te vullen. Voor een extra gezellige sfeer, heb je nog jouw favoriete spotify playlist nodig en op deze manier is de herfst ineens heel gezellig!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *