Startlog

Een log over van alles

Zo vind je de beste kast!
kleding Wonen

Zo vind je de beste kast!

Het voorjaar komt er weer aan! Dat geeft veel mensen de kriebels om aan de slag te gaan in huis. Niet alleen door schoon te maken, maar ook vaak door extra opbergruimte te creëren. Maak een vliegende start met een nieuwe kast. Een kast is niet alleen ontzettend handig, maar ook nog eens een ware eyecatcher. Zo sla je twee vliegen in één klap! Maar waar let je eigenlijk op voordat je een woonwinkel binnenstapt of het online aanbod bewonderd? Hier vind je een aantal handige tips om snel de juiste keuze te maken.

Grootte van de ruimte

Het maakt eigenlijk niet uit in welke ruimte de kast komt te staan, een kast kan vrijwel altijd. Of dit nu de gang, woonkamer of slaapkamer is, mogelijkheden genoeg! Houd hierbij echter wel rekening met de grootte van de ruimte. Een minimalistische kast kan bijvoorbeeld helemaal wegvallen wanneer deze in een zeer ruime kamer wordt geplaatst. Bij een relatief kleine ruimte is het echter weer passen en meten om voldoende loopruimte over te houden.

Beschik je over een zeer kleine ruimte en wil je toch extra opbergruimte creëren. Kies dan voor ruimtebesparende kasten, zoals een schuifdeurkast. Hierbij hoef je geen extra ruimte te rekenen voor het openen en sluiten van de kast, waardoor je deze zelfs in de kleinste ruimte kunt plaatsen. Bovendien zijn schuifdeurkasten tegenwoordig in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar, waardoor er voor werkelijk ieder wel wat wils te vinden is.

Open kast

Open kasten zijn tegenwoordig ontzettend populair. Met name in de woon- en eetkamer doen ze het ontzettend goed. Dat is natuurlijk niet zonder reden, want met een open kast presenteer jij al jouw spulletjes alsof ze daadwerkelijk tentoongesteld worden. Hierdoor maak je een ware eyecatcher van jouw kast. Bedenk echter wel goed dat een open kast ook een risico kan vormen voor de sfeer in de woning. Wanneer deze te rommelig wordt, dan zal dit direct van invloed zijn op de uitstraling van de ruimte. Deel deze kast daarom zorgvuldig in en maak kleuren- of matencombinaties. Hierdoor oogt het geheel veel sfeervoller.

Denk om de functie van de kast

Voordat je de juiste kast kunt gaan kopen is het eerst belangrijk om de functie te bepalen. Want waar dient de kast precies voor? Wordt deze voornamelijk gebruikt om de sfeer in de ruimte te verhogen? Of gebruik je deze om snel en eenvoudig meer opbergruimte te creëren? Zo zal een kast in de woonkamer bijvoorbeeld aan andere eisen moeten voldoen dan een kledingkast.

Bedenk daarnaast ook goed wat je hier wilt opbergen. In geval van een kledingkast lijkt dit misschien eenvoudig, maar niets is minder waar. Want is het bijvoorbeeld ook noodzakelijk om hier schoenen te plaatsen? Of wil je wellicht zowel de winter- als zomerkleding in één kast bewaren en deze toch een beetje van elkaar scheiden? Er is ontzettend veel mogelijk, maar dan moet wel goed duidelijk zijn wat jouw specifieke wensen zijn. Zet daarom eerst alle wensen op een rijtje alvorens je gaat shoppen voor een nieuwe kast. Zo kun je eventueel een winkelmedewerker om hulp vragen als je er echt niet meer uit dreigt te komen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *