Startlog

Een log over van alles

Hippe kinderkleding trends van dit moment!
kleding Uncategorized

Hippe kinderkleding trends van dit moment!

Het voorjaar is in aantocht en dat is duidelijk te merken in de (online) winkels. Veel grote kindermerken zoals nobell brengen nieuwe collecties uit. Hard nodig, want vooral de eerste 8 jaar is het bijna ieder jaar weer nodig om een geheel nieuwe garderobe voor je kind aan te schaffen. Ze groeien als kool en dan zijn nieuwe kleren natuurlijk geen overbodige luxe. Maar dan wil je uiteraard wel dat je kinderen er ook een beetje hip en stijlvol bij zullen lopen. Maar wat zijn nu eigenlijk de kinderkleding trends voor het komende voorjaar? Welke kleuren zien we terug? Welke stijlen? Wij gingen op onderzoek uit en kwamen in aanraking met een aantal verrassende trends en bijzondere kleurencombinaties. Lees snel mee en laat je inspireren!

Trendkleuren van dit voorjaar

Ieder jaar is het weer een verrassing welke kleuren de grootste impact zullen hebben in de modewereld. Dit jaar is er in elk geval één ding goed duidelijk geworden: we gaan enorm veel kleur zien! Voor jongens zijn dit jaar de neon kleuren nog altijd enorm populair. Bij meiden zien we een lichte verschuiving naar wat zachtere kleuren. Wel is duidelijk dat we nog altijd enorm veel zomerse kleurtjes mogen verwachten. Met name groen, geel en camel doen het weer heel goed het komende voorjaar. Een leuke en onverwachte nieuwkomer is het gebruik van lila en paars bij de meisjes.

Handgemaakte kledingstukken

Opvallend is ook de trend voor handgemaakte kledingstukken. Steeds meer ouders geven de voorkeur aan kledingstukken die met de hand gemaakt worden of waarbij duidelijk te zien of te lezen is hoe deze zijn geproduceerd. Ergens ook niet zo vreemd in een samenleving waar duurzaamheid een steeds belangrijkere rol speelt. Hierdoor genieten we ook van een hervonden respect in vakmanschap. We geven dan ook graag wat extra geld uit aan een speciaal item dan iets wat in een confectiewinkel wordt verkocht. Unieke kleding is hip. Ook omdat je ziet en voelt hoeveel liefde hier in is gestopt.

Prints en opvallende dessins

Met name voor jongens is het dit jaar zeer opvallend dat er veel meer prints en opvallende dessins dan voorgaande jaren worden gebruikt. Dip dye shirts zijn bijvoorbeeld helemaal hot het komende voorjaar. Ook prints met mooie uitspraken of bijzondere afbeeldingen doen het dit jaar goed.

Bij de meisjes zien we dit jaar voornamelijk weer veel dierlijke accenten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van tijgers, maar ook aan luiaardprints, enzovoorts. Dit is een trend die alweer enkele jaren voortduurt en ook in 2021 nog niet geheel weg te denken is. Goed nieuws, want dat betekent dat ook kleding van voorgaande collecties (mits deze nog passen natuurlijk) weer uit de kast getrokken mogen worden.

Retro

Geheel nieuw dit voorjaar is de voorliefde voor retro kleding. We laten onszelf terugvoeren naar onze eigen kinderjaren. Waar het gebruik van pasteltinten bij jongens ontzettend hip was en waar hoge tennissokken in lage sneakers gewoon gezien mochten worden. Stiekem is deze trend ook dit jaar gewoon heel leuk. Mooi te combineren met denim of met een schattige rok voor de meisjes. De retrolook is voor iedereen!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *