Startlog

Een log over van alles

Dode muis in huis
Wonen

Dode muis in huis? Zo verwijder je eenvoudig nare luchtjes!

Een muis in huis is voor veel mensen een enorme verschrikking. Je moet er niet aan denken dat deze schade aanricht in huis of aan voedselwaren komt. Daarom is het belangrijk dat de muis zo snel mogelijk uit huis verdwijnt. Vaak zit er dan helaas niets anders op dan een muizenval zetten. In sommige gevallen heb je zelfs helemaal niet door dat er een muis is, maar ontdek je plotseling wel een zeer penetrante lucht. Na grondig onderzoek kom je er vervolgens achter dat er één of meerdere dode muizen in huis liggen. Naast dat het zeker niet hygiënisch is, is het ook heel moeilijk om deze lucht uit huis te krijgen. Dat is natuurlijk niet bepaald bevorderlijk voor het wooncomfort. Tijd om hier verandering in te brengen! Dode muis geur verwijderen? Wij geven enkele tips!

Verschillende geurtjes onderscheiden

Allereerst is het belangrijk om de verschillende geuren in huis te onderscheiden. Wanneer je een muizenprobleem hebt, kan dit zowel van levende als dode muizen afkomstig zijn. Het kan bovendien ook van urine komen. Daarom is het belangrijk om eerst de oorzaak van de vervelende lucht te bepalen. Zo weet je ook op welke manier je het probleem het beste kunt aanpakken. Maar hoe maak je onderscheid tussen al die verschillende geurtjes?

Wanneer je alle geurtjes een keer geroken hebt, is het heel gemakkelijk om onderscheid te maken. Een dode muis is gemakkelijk te herkennen aan de typische lucht van rottend vlees. Daarnaast wordt het wel eens omschreven als een ‘weeïge lucht”. Een muffe geur is typisch voor levende muizen. Ook urinegeur is makkelijk te ontdekken. Dit is vaak een scherpe ammoniakgeur. Een geur die je ook herkent bijvoorbeeld van kattenbakken kunt herkennen.

Geur van dode muizen verwijderen

Maar hoe zorg je er nu eigenlijk voor dat de geur van een dode muis verdwijnt. Deze penetrante geur heeft namelijk vaak de neiging om lang aanwezig te blijven. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je dit kunt oplossen. Allereerst moet de muis natuurlijk zo snel mogelijk uit huis gehaald worden. Hierbij geldt wel dat je de muis nooit zomaar oppakt. Draag altijd een mondkapje tegen eventuele schadelijke geuren en draag handschoenen. Zo voorkom je dat bacteriën en andere ziekteverwekkers in jouw lijf terecht komen.

In sommige gevallen liggen de dode muizen op een plek waar je niet makkelijk kunt komen. Bijvoorbeeld in de spouwmuur. In dat geval zit je met een groot probleem. Je kunt ze niet verwijderen en de lucht blijft aanwezig. In zo’n situatie kan je bijna niets anders doen dan afwachten en hopen op beterschap. In dat geval moet je wachten tot het stoffelijk overschot geheel afgebroken is. Ondertussen doe je je uiterste best om de stank tot het minimum te beperken. Dit doe je door voor voldoende ventilatie te zorgen. Wil je het proces bespoedigen? Zorg dan voor een zeer lage luchtvochtigheid in huis en stook de verwarming lekker op. Bij warme temperaturen verteert het muizenlijkje sneller. Zo ben jij ook sneller van de lucht af.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *