Startlog

Een log over van alles

Gezondheid Vrouwen

Dit moet je weten over de verschillen tussen haarproducten

Je hebt vast wel eens in een winkel gestaan en gekeken naar haarproducten. Vond je het ook zo lastig om een keuze te maken? Dat overkomt meer mensen, want er zijn enorm veel haarproducten op de markt beschikbaar. Hoe weet je nu wat voor jou het beste haarproduct is en wat zijn eigenlijk de verschillen? Dat ontdek je allemaal hier.

Verschil in bestanddelen van haarproducten

Een van de grote verschillen tussen haarproducten zijn de bestanddelen. Zo zijn er onder meer producten die geschikt zijn om beschadigd haar te herstellen. Olaplex is een merk dat op het gebied van beschadigd haar producten heeft met een gepatenteerd bestanddeel. Dat bestanddeel gaat op moleculair niveau in je haar op zoek naar gebroken verbindingen. Overigens geldt ook voor andere verzorgingsproducten dat bestanddelen vaak het verschil maken. Bijvoorbeeld bij de producten van La Roche Posay, waar speciaal bronwater een van de bestanddelen is.La Roche Posay

Verschil tussen shampoo en conditioner

De bestanddelen van de haarproducten maken onder meer het verschil als het gaat om het beoogde doel. Zo is er natuurlijk ook een verschil bestanddelen als het gaat om het gebruik van shampoo en conditioner. Dat geldt eveneens voor het doel. Zo is shampoo bedoeld om je haar schoon te maken en is conditioner te zien als een verzorgend product. Tussen de shampoos en conditioners zitten ook weer verschillen. Het is bij de keuze voor een shampoo bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met jet haartype. Zo is er shampoo voor droog en beschadigd haar, maar is er ook shampoo om je haar te laten glanzen. Of shampoo die speciaal is ontwikkeld voor gekleurd haar. De conditioner heeft een voedende en verzorgende werking om je haar zacht en soepel te maken.

Verschil tussen haarmasker en leave-in

In het kader van de verzorging van je haar is een haarmasker ook weer een ander product. Je krijgt hierdoor zijdezacht haar. Een haarmasker breng je in en laat je volgens de voorgeschreven tijd zitten om daarna uit te spoelen. Dat is een verschil met het haarproduct dat als leave-in bekend staat. Dat product breng je aan op je haar maar hoef je dus niet uit te wassen, want je laat het erin zitten. De eigenschappen zijn vergelijkbaar met die van een conditioner om je haar zacht en soepel te maken. Een leave-in breng je aan nadat jij je haar handdoekdroog hebt gemaakt. Dat is ideaal als je een keer weinig tijd hebt.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *