Startlog

Een log over van alles

Hond
Gezondheid Mannen Vrouwen

Alles wat je moet weten over gevoelige honden

Heeft u een gevoelige hond? Dit kan erg lastig zijn. Niet alleen voor u, maar ook voor uw hond. Helaas is het voor elk dier normaal dat zij fysieke of mentale problemen krijgen. Wanneer uw hond veel gras, mest of poep eet, altijd sleetje rijdt, veel boert of vieze winden laat, heeft hij of zij mogelijk veel last van het maag- en darmstelsel. Het is erg belangrijk dat u hier als baasje goed op let, zo bent u er direct bij wanneer er iets aan de hand is. Maar wat moet u doen wanneer u uw hond ineengedoken in de mand ziet liggen? En waar kan een gevoelige hond precies last van hebben? Wij gaan in op een paar belangrijke aspecten.

Slechte ontlasting

Wanneer uw hond last heeft van slechte ontlasting, denk hierbij aan diarree of en permanente, dunne ontlasting, kan dit duiden op gevoelige darmen bij de hond. Andere symptomen van gevoelige darmen bij honden zijn een rommelige buik of overmatige scheten laten. Dit kan allemaal wijzen op een verstoorde darmflora. Wanneer de darmflora uit balans is gehaald, zijn de darmen op dat moment ongezond en dit heeft een vervelende invloed op de gezondheid van uw hond.

Problemen in de maag van de hond

Eet uw hond veel gras of poep, rijdt hij vaak sleetje en laat hij vieze winden? Dan is de kans groot dat uw hond last heeft van maagproblemen. De oorzaak van maagproblemen kan erg variëren. Zo kan uw hond iets verkeerds hebben gegeten. Ook kan het zo zijn dat de maag van uw hond niet goed tegen variërend en onvoorspelbaar voedsel kan. Voeding speelt vaak een grote rol bij maagproblemen bij een hond. Zo kan het ook een voedselallergie veroorzaken. Het is lastig om te zeggen voor welk ingrediënt een hond allergisch is, maar dit is wel te onderzoeken door een dierenarts.

Geef uw hond de juiste voeding

Met de juiste voeding brengt u de darmflora en maag van gevoelige honden weer in balans. Hiervoor  zijn er speciale voedingspakketten met voeding waar de juiste voedingsstoffen in zitten. Wilt u meer weten over gevoelige honden en hun voeding? Bellfor helpt u hierbij. Bekijk hun website en neem contact met hen op.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *