Startlog

Een log over van alles

Leren kamperen met de volgende 3 tips
Reizen

Leren kamperen met de volgende 3 tips

Hoe lang droom je er al van om met het hele gezin te kamperen? Maar heb je geen flauw benul waar je moet beginnen? Blijf dan niet dromen, maar maak deze dromen écht de realiteit. Kamperen is namelijk gemakkelijker én leuker dan je denkt. Bovendien is kamperen de ideale manier om tijdens de huidige coronacrisis toch nog van een geweldige vakantie te genieten. Jij bepaalt waar je de tent opzet en of je de drukte wel of niet opzoekt.

Social distancing is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Speciaal voor jou hebben wij 3 praktische tips op een rijtje gezet. Leren kamperen doe je zo!

1.   Zorg voor voldoende comfort

Laten we eerlijk wezen, je bent geen ervaren kampeerder en het zal dan ook echt even acclimatiseren zijn om ineens in de vrije natuur te leven. Zeker wanneer je denkt dat je het met enkel een tentje en een slaapzak wel kunt redden.

De meeste Nederlanders spreken altijd wel heel trots over kamperen in de vrije natuur, maar zeggen hier niet bij dat ze allerlei gadgets aanschaffen om het wel heel comfortabel te maken in die tent. Met comfortabele campingstoelen, een kookgasstel, luxe opblaasbare matrassen en allerlei andere handige gadgets maken zij er een mini woning van.

Tijdens het kamperen hoef je dan ook zeker niet in te leveren op comfort. Je bepaalt zelf in hoeverre je dit doorvoert. Zo is het zelfs mogelijk om met een geweldige luxe camper met alles erop en eraan te reizen. Inclusief keuken, toilet en slaapkamers. Hoe luxe jouw vakantie wordt? Dat is helemaal aan jou.

2.   Boek een geschikte camping

Zeker nu tijdens de coronacrisis is het belangrijk om tijdig te boeken. Veel campingplaatsen laten maar een beperkt aantal vakantiegangers toe. En om te voorkomen dat je een heel eind voor niets rijdt is het dan ook belangrijk om vroegtijdig contact op te nemen met de camping. Zo weet je zeker dat jouw plaatsje gegarandeerd is.

Kies een camping uit waar jouw hele gezin tot rust kan komen. Wat is belangrijk voor een fijne vakantie? Is het noodzaak dat er voldoende entertainment op de camping aanwezig is? Een zwembad? Zandbak? Of misschien wel voldoende speeltoestellen? Zoek hier dan de juiste camping op uit.

Wanneer jullie niets meer nodig hebben dan de vrije natuur zijn de mogelijkheden natuurlijk veel ruimer. Bedenk daarom goed wat jullie nodig hebben en zorg ervoor dat je het aanbod hierop filtert. Ben je gebonden aan de schoolvakanties? Zorg er dan voor dat je je plekje tijdig laat vastleggen, want deze zitten binnen mum van tijd helemaal vol.Boek een geschikte camping

3.   Neem voldoende eten mee voor de eerste dag

Er is niets zo vervelend als continu moeten stoppen omdat iemand in het gezin trek krijgt of enorme dorst heeft. Zorg er daarom voor dat je in de dagen voorafgaand aan de vakantie alvast de nodige boodschappen doet voor de eerste dag. Zo is er onderweg voldoende te eten en hoeven jullie bij aankomst enkel de tent nog op te zetten en te genieten.

Zie hier enkele tips bij het opzetten van de tent

Een tripje naar de nabijgelegen supermarkt komt later wel. Neem ook wat mee voor je eerste ontbijt. Zo voorkom je chagrijnige gezichten na de eerste nacht en kan iedereen direct aanschuiven aan een heerlijk ontbijt.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *