Startlog

Een log over van alles

Is fietsen op een e-bike gezond?
Gezondheid Sport

Is fietsen op een e-bike gezond?

Ja! Bewegen is altijd gezond! Je zou denken dat fietsen op een normale fiets gezonder is dan fietsen op een elektrische fiets. Maar niets is minder waar. Je moet dan wel meer moeite doen om vooruit te komen op een normale fiets maar mensen die een e-bike hebben pakken de fiets veel vaker en fietsen ook veel langere afstanden.

Er zijn mensen die het hebben van een elektrische fiets als lui zien Maar het is zo dat een elektrische fiets echt alleen vooruitgaat als je trapt. Op een normale fiets moet je je extra inspannen, dat wel. Maar mensen met een elektrische fiets pakken hem vaker en fietsen ook langere afstanden. Zij maken meer kilometers en verbruiken daardoor meer energie. Elektrisch fietsen is dus echt gezond.

 

Bewegen is gezond

Belangrijk om gezond te blijven is om je lichaam met regelmaat in beweging te brengen. Als je af en toe een tochtje maakt op de e-bike zet dat geen zoden aan de dijk. Hoe kan een e-bike bijdragen aan een gezondere levensstijl? Laat de auto, scooter of brommer staan en pak lekker de elektrische fiets. Je zou bijvoorbeeld een aantal keren per week naar je werk kunnen gaan fietsen. Je verbrandt op deze manier extra calorie├źn en je bent ook nog eens in de gezonde buitenlucht.

 

Fietsen kan met of zonder ondersteuning, aan jou de keus

Je kan er ook voor kiezen om te fietsen met de trapondersteuning in de laagste stand. Je maakt op die manier geen gebruik van de maximale support van de motor en doet het meeste werk dus zelf. Je spant je op deze manier meer in. Stel dat je een hoge brug op je weg tegenkomt dan kan je altijd even de trapondersteuning op een hoger standje zetten. Wil je echt keihard aan de slag dan kan je de ondersteuning helemaal uitzetten. Je accu gaat trouwens langer mee als je de ondersteuning op een lagere stand zet omdat hij minder belast wordt.

 

Op zoek naar een e-bike voor een leuke prijs?

Ben je op zoek naar een mooie e-bike om aan je gezondheid te gaan werken? Zoek je een Amslod elektrische fiets heren of wil je product reviews Amslod lezen? Wist je dat deze fabrikant echte kwaliteit e-bikes verkoopt tegen een zeer gunstige prijs? Het is namelijk zo dat Amslod de fietsen rechtstreeks aan de klanten verkoopt vanuit de fabriek. Er zit dus geen tussenpersoon tussen die ook nog iets op de fiets moet verdienen.

 

Het scheelt al snel 40% als je een fiets bij Amslod aanschaft. Wil je weten hoe andere klanten de fietsen van dit bedrijf waarderen lees dan klanten reviews Amslod. Hier lees je alle ervaringen van de klanten die een fiets hebben aangeschaft van dit leuke Nederlandse merk. Vaak hebben zij ook nog heel leuke acties. Hou de website dus in de gaten.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *