Startlog

Een log over van alles

De 3 meest gekozen schuttingen
Gezondheid Wonen

De 3 meest gekozen schuttingen

Een schutting is een van de belangrijkste elementen van een tuin. Het zorgt namelijk voor privacy en bepaalt ook voor een groot deel de sfeer in de tuin. Als u op zoek gaat naar een schutting komt u ontzettend veel mogelijkheden tegen, dit zijn de meest gekozen schuttingen.

Houten schutting

Hout blijft een populaire materiaalkeuze voor schuttingen, omdat het eigenlijk in elke tuin past. Een houten schutting bestaat uit houten tuinschermen en houten schuttingpalen waardoor het ook een mooie natuurlijk uitstraling heeft. Bovendien heeft u keuze uit verschillende houtsoorten waardoor er altijd iets is wat bij uw smaak past. Er is wel verschil in duurzaamheid per houtsoort, geïmpregneerd hout is bijvoorbeeld het minst duurzaam, maar heeft wel een neutrale kleur die eigenlijk bij elke soort tuin past. Een andere optie is douglashout, wat een landelijke uitstraling heeft en ook zo’n 15 jaar meegaat. Wilt u wat langer genieten van een houten schutting dan is hardhout een goede keuze, omdat deze houtsoort een langere levensduur heeft.

Hout beton schutting

Een houten schutting heeft een mooie natuurlijke uitstraling, maar de houten palen hebben wel het nadeel dat ze na verloop van tijd zullen vergaan. Wilt u daar geen last van hebben, dat is een hout beton schutting een goede keuze. De palen zijn dan van beton en dat gaat langer mee dan hout.

Nog een groot voordeel van een hout beton schutting is dat er eindeloos veel combinaties mogelijk zijn. Bijvoorbeeld een groot houten tuinscherm met alleen betonnen schuttingpalen en een lage betonband. Hierdoor is er voornamelijk hout te zien, waardoor de schutting een hele natuurlijke uitstraling heeft.

Of kies juist voor veel beton door een hoge betonplaat met motief te plaatsen met een korter houten tuinscherm. Doordat er meer beton zichtbaar is, krijgt de schutting een robuuste en stoere uitstraling.

Rabatschutting

Een andere populaire schutting is de rabatschutting. Dit is een schutting gemaakt van horizontale planken. Er zijn verschillende soorten rabatplanken verkrijgbaar, zoals houten rabatplanken. Maar ook de composiet rabatschutting is in opkomst. Composiet is een materiaal dat is samengesteld uit houtvezel en kunststofvezel waardoor het heel sterk is. Het gaat heel lang mee en vergrijst niet zoals bij hout wel het geval is.

Naast de materiaalsoort zijn er ook verschillende profielen te kiezen. Bijvoorbeeld blokhutprofiel of halfhouts rabat. Deze planken vallen door hun profiel als het ware in elkaar waardoor er een dichte schutting ontstaat, optimale privacy dus! Bovendien zijn deze rabatdelen vaak te plaatsen met schuttingpalen die een sleuf hebben waar u de planken in kunt schuiven. Dat is makkelijker te plaatsen, omdat er verder geen bevestigingsmateriaal nodig is.

Dit zijn de drie schuttingen die het meest gekozen worden, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Vindt u het moeilijk om te kiezen? Online zijn veel voorbeelden te vinden, zoals op www.tuinafscheiding.nl. Of ga eens langs bij een specialist om een aantal schuttingen in het echt te bekijken en te zien of het bij u past.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *