Startlog

Een log over van alles

De laatste vetjes voor de zomer kwijt
Gezondheid Sport

De laatste vetjes voor de zomer kwijt

Het is weer zomer, en dus zwemseizoen. Maar bij zwemseizoen hoort ook het bikini seizoen. Heel veel mensen voelen zich vaak niet helemaal prettig bij het idee van liggen en rondlopen in een badpak, zwembroek of bikini. Dat is helemaal nergens voor nodig want we zijn allemaal heel erg mooi precies zoals we zijn. Maar aan de andere kant is het ook helemaal begrijpelijk als je er liever iets gezonder uitziet. Het is namelijk ook gewoonweg niet gezond om te veel overgewicht te hebben. Dus het is totaal begrijpelijk als je wat kilo’s eraf wilt halen voor het zomerseizoen. Er zijn veel manieren waarop je wat gewicht kan verliezen, en tegenwoordig zijn er genoeg programma’s die je vertellen over goede maaltijdvervangers en andere dingen zodat jij straks op je ideale gewicht zit.

Sporten maakt een goed begin

Sporten is zeker de meest gezonde en juiste manier om af te vallen maar dat moet ook in combinatie met een goed dieet. Je kan nu beginnen met een sport abonnement nemen in de sportschool en samen met een trainer kijken naar een plan om gezond en actief af te vallen. Het wordt wel keihard werken maar dan heb je wel wat. Je kan er ook voor kiezen om iets anders te doen. Zelfs als je elke dag een half uurtje wandelt val je voor je het weet al heel veel af. Ook kun je ervoor kiezen om elke dag naar werk te gaan fietsen in plaats van met de auto te gaan. Het zal je echt verbazen wat voor verschil zulke kleine dingen al maken. Sporten kan ook superleuk zijn als je er wat leuks van maakt dan voelt afvallen ook niet als een klus.

Gezond eten maakt het compleet

Het is vooral belangrijk wanneer je wilt afvallen om meer calorieën te verbranden dan dat je binnen krijgt. Dus houd je zelf nooit van eten wanneer je honger hebt, maar let wel op wat je eet. Er zijn heel veel manieren waarop je tegenwoordig hulp kan krijgen met afvallen. Zo kan je bijvoorbeeld wat haverzemelen innemen voordat je gaat eten. Haverzemelen zwellen namelijk op in je buik en zullen ervoor zorgen dat je minder eet tijdens de maaltijd. Ook moet je gewoonweg goed kijken naar hoeveel calorieën er in dingen zitten. Kies er dus voor om een banaan te eten en niet een koekje. Kijk naar dingen waar veel proteïne zitten. Het is namelijk veel makkelijker om proteïne en eiwitten om te zetten in energie dan het is om vetten om te zetten. Je hebt alleen wel vetten, proteïne of eiwit nodig om vol te voelen, dus let daarop en kies eten dat laag in vetten en suiker is.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *