Startlog

Een log over van alles

Sport

Wat is droogtrainen en hoe doe je het?

Droog trainen is een afvalmethode, afkomstig uit de wereld van bodybuilding. Je past zowel je dieet als je trainingsschema aan, waardoor je vrij snel gewicht kan verliezen en een mooiere body krijgt. Ontdek wat droogtraining inhoudt en hoe je het zelf succesvol kunt uitvoeren.

 

Waarom doen sporters aan droogtrainen?

Droogtrainen, ook wel bekend als ‘cutten’, is een manier om je spieren beter uit te laten komen. Je kunt na flink wat krachttraining gedaan te hebben sterke spieren hebben. Maar als daar een stevig laagje vet overheen zit, zie je die nauwelijks. Het doel van deze training is om vet kwijt te raken, terwijl je spiermassa juist gehandhaafd blijft. Het beoogde resultaat is een strakke body met prachtige spieren die zichtbaar ‘poppen’. En niet alleen bodybuilders gebruiken de methode. Ook fitnessers en zelfs niet-sporters proberen er, zeker als de zomer eraan komt, hun gespierde body op z’n best te krijgen.

 

Zo eet je bij droogtrainen

Bij droogtrainen is het aanpassen van je dieet het belangrijkste onderdeel. Je eet weinig calorieën en méér eiwit dan normaal. Het doel is om minder calorieën binnen te krijgen dan je verbruikt, waardoor je lichaam je vetvoorraad aan gaat spreken en je afvalt. Je kunt zelf maaltijden bereiden met de juiste calorie/eiwitverhouding, maar je kan ook kant- en klare maaltijden kopen. Op een sportvoedingssite als https://www.fuelyourbody.nl/ bestel je diners die speciaal voor cutting zijn samengesteld.     

            

Het gewicht eraf trainen

De tweede component is een trainingsschema met een wat hogere intensiteit dan je normale routine. Je blijft dus bezig met krachttraining of fitness. Een combinatie van je normale work-outs met cardio is een geliefde manier om in een goede conditie te blijven en af te vallen. Tegelijk zorgt de training ervoor dat je zo min mogelijk spiermassa verliest. Zorg dat je niet te snel afvalt: een halve tot een hele kilo lichaamsgewicht kwijtraken is een verantwoorde en effectieve aanpak.

 

Je droogtraining volhouden

Het kan zwaar zijn om te cutten, zeker als je gewend bent om regelmatig en veel te eten. Veel mensen krijgen last van een hongergevoel en van slapte, vooral tijdens of na hun training. Daarom is het verstandig om kritisch te kijken naar je eetpatroon. Zorg dat je veel voedingsmiddelen binnenkrijgt die wél een vol gevoel geven, maar niet veel calorieën bevatten. Denk aan bladgroenten, vloeistoffen, mager vlees, noten en wortelgroenten. Je voedingsschema tot in de puntjes uitdokteren kan je uit de brand helpen. Lukt je dat niet? Dan kan je een maaltijd proberen die speciaal voor droogtrainen is ontwikkeld.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *