Startlog

Een log over van alles

Online eten bestellen
Gezondheid Mannen Vrouwen

Online eten bestellen: 4 briljante bespaartips

Soms mag je jezelf best wel eens verwennen. De food delivery business maakt het voor veel mensen mogelijk om van lekkere maaltijden te genieten, zonder dat ze zich druk hoeven te maken over het doen van boodschappen. Uren achter de pannen staan na een lange werkdag of dagje luieren heeft niemands voorkeur. Een makkelijke maaltijd bij Butlon.com biedt dan de uitkomst. Toch is dit meestal niet de goedkoopste optie. Betekent dit dat je geen eten online kunt bestellen als je van een klein budget leeft? Welnee! Ook op food delivery valt er veel te besparen. Wij zetten 4 briljante bespaartips voor jou op een rijtje.

1.    Bestel grotere porties

Dit klinkt misschien als een vreemde tip, maar het werkt zeker doeltreffend. Als je voor meerdere personen wilt bestellen is het slim om grotere porties te kopen. Veel restaurants bieden familieschotels aan. Hiermee ben je uiteindelijk een stuk goedkoper dan als je voor iedereen iets speciaals zou bestellen. Daarnaast zijn er restaurants waarvan je weet dat ze grotere porties serveren. Je kunt er dan voor kiezen om een schotel met elkaar te delen. Zo bespaar je eenvoudig een hoop geld.

Ben je slechts alleen en wil je toch wat eten bestellen? Ook dan kan een grotere portie geen kwaad. Dit kan je gemakkelijk nog een dag in de koelkast bewaren, waardoor je twee dagen over een snelle en lekkere maaltijd beschikt. De altijd lastige ‘wat eten we vanavond’ vraag is dan voorlopig snel beantwoord.

2.    Bestel minder extra’s

Restaurants bieden naast gerechten vaak ook extra producten aan. Denk bijvoorbeeld aan extra knoflooksaus, een salade, ijs of een blikje fris. Hoewel het zeer verleidelijk kan zijn om deze ook in je winkelmandje te gooien, heb je deze spullen vaak zelf ook in de koelkast liggen. Onderzoek daarom eerst wat je zelf al in huis hebt, voordat je nog wat extra spullen aanklikt. Dit kan al snel tot een besparing van enkele euro’s leiden. Online eten bestellen van Butlon hoeft dan ook helemaal niet zo prijzig te zijn.

3.    Kies voor gratis verzending

Wil je jouw bestelling thuis laten bezorgen? Let dan voornamelijk op de bezorgkosten. De meeste restaurants hanteren een minimumbedrag waarbij de bezorgkosten geheel gratis zijn. Wanneer je slechts een euro verwijderd bent van dit bedrag, loont het om nog een klein extraatje aan te schaffen. Vaak ben je dan onder de streep goedkoper uit dan als je ook nog eens de verzendkosten moet betalen. Natuurlijk moet je niet gaan bestellen om te bestellen, reken daarom eerst zorgvuldig uit wat goedkoper is: verzendkosten betalen of nog iets extra’s in je mandje gooien. Eten bezorgen Enschede: dat is zo duur als je het zelf maakt!

4.    Maak gebruik van coupons

Eens in de zoveel tijd delen restaurants coupons uit om het voor mensen interessanter te maken om te bestellen. Als je goed oplet en de huidige prijzen met een strak oog in de gaten houdt, kan je eenvoudig zien of je een stuk goedkoper uit zal zijn als je van deze coupons gebruik maakt. Kortingscodes en speciale acties kunnen eten bestellen in één klap een stuk voordeliger maken.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *