Startlog

Een log over van alles

auto rijden
auto's Gezondheid Mannen

Zo houd je het koel in de auto

Ga je met de auto op vakantie? Dan zijn er 2 dingen onmisbaar: een functionerende airco en een goede autoverzekering. Met deze 5 tips houd je het koel in de auto, zelfs als het buiten tropisch heet is. Een goede reis gegarandeerd!

Hete auto? 5 tips om het koel te houden

1. Gebruik de airco met beleid

Als het buiten warm is, is het verleidelijk om de airco op standje extra koud te zetten. Overdrijf het niet, anders is de overgang zo groot wanneer je uit de auto stapt. De perfecte temperatuur in de auto is tussen de 20 en 23 graden en niet meer dan 5 graden kouder dan buiten. Zet je de airco op standje vrieskist? Dan loop je het risico dat je verkouden wordt door de koude luchtstromen.

airco auto

2. Parkeer de auto in de schaduw

Het loont om in de zomer iets langer te zoeken naar een parkeerplek in de schaduw. In een parkeergarage bijvoorbeeld of onder een grote boom. Als de beste plekken in de schaduw al zijn vergeven, kies dan voor plek waarbij de neus van de auto in de schaduw staat. De voorkant van de auto wordt dan tenminste iets minder heet.

3. Leg een zonnescherm op de voor- en achterruit

Bij tropische temperaturen verandert de auto al snel in een sauna. Als het buiten 24 graden is, is het in de auto na 10 minuten al 34 graden. Daarom is het slim om een zonnescherm op de voor- en achterruit te leggen. Kies voor een scherm met reflecterend folie, die houdt de hitte het beste buiten.

4. Doe eerst de ramen open en daarna pas de airco aan

Voordat je de airco aanzet, is het slim om de ramen tegen elkaar open te zetten terwijl je rijdt. Zo raak je de ergste hitte in de auto kwijt. Houd ook rekening met de spits als het buiten warm is. Niemand staat graag in de file terwijl de zon op de auto brandt.

5. Draag wijde zwarte kleding

Is het warm buiten en zit je lang in de auto? Houd dan rekening met de outfit die je draagt. Bij warm weer is het slim om wijde, zwarte kleding te dragen. Wit reflecteert de straling van de zon en zwart absorbeert de straling. Witte kleding houdt de warmte wel beter tegen, maar voert geen lichaamswarmte af. Je krijgt het daardoor alleen maar warmer.

Sluit je ook een autoverzekering af?

Als het warm is, wil je liever niet te lang wachten op hulp wanneer je pech hebt. Met een autoverzekering van InShared weet je zeker dat je goed verzekerd bent bij schade en dat je zo snel mogelijk wordt geholpen. En als je bij InShared een verzekering afsluit, kun je op ieder moment in je digitale Verzekeringsmap kijken en je verzekering aanpassen. Het grote voordeel van een online verzekeraar!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *