Startlog

Een log over van alles

Motor
Mannen Reizen Vrouwen Wonen

Zo maak je jouw chopper winterklaar!

Het winterseizoen is alweer een tijdje geleden van start gegaan. Dit betekent voor zij die in het bezit zijn van motorvoertuigen dat deze wel wat extra aandacht verdienen. Als je over een prachtige chopper beschikt, wil je natuurlijk wel dat deze in optimale conditie blijft. Ook gedurende de wintermaanden. Maar hoe pak je dat aan?

De meeste motorliefhebbers laten hun motorfiets gedurende de wintermaanden staan. Door gladheid op de weg en verslechterde weersomstandigheden is het geen pretje meer om op de motor te zitten. Bovendien zijn dergelijke weersomstandigheden ook niet goed voor de conditie van de motor. Wanneer je je chopper opbergt voor de winter, is het wel belangrijk dat dit op de juiste manier wordt gedaan. In dit artikel geven we enkele tips!

Wat gebeurt er als je je chopper niet winterklaar maakt?

Dit is misschien een vraag die je al een tijdje bezighoudt. Want wat gebeurt er als je je zo geliefde kawasaki vulcan niet winterklaar maakt? Het grootste gevaar zit hem in de temperaturen en uiteraard ook in de stilstand van de motorfiets.

Wanneer je de motor niet op zou bergen, dan kunnen er een aantal dingen met de motorfiets gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan blokkades in het gas- en brandstofsysteem, kapotte banden, een bevroren of lege accu of kristalvorming in het koelsysteem. Tegen de tijd dat de lente aanbreekt, zal je plotseling voor enorm hoge kosten komen staan om de motorfiets – indien mogelijk – nog een beetje op te lappen. Laat het dus zeker niet zover komen, maar begin op tijd met het winterklaar maken van jouw favoriete chopper. Zo bespaar je jezelf een hoop onnodige kosten.

De juiste berging

Bij het winterklaar maken van jouw chopper behoort het vinden van de juiste berging tot één van de belangrijkste dingen die je in overweging moet nemen. Hierbij is het met name belangrijk dat je voor een ruimte kiest, waarbij de binnentemperatuur geregeld kan worden. Kies dus niet voor een (te) koude schuur zonder mogelijkheid tot verwarmen, want anders kan jouw geliefde harley davidson sportster alsnog schade oplopen.

Natuurlijk beschikt niet iedereen over de luxe van een verwarmde garage bij het huis. Dit geldt zeker voor mensen die in de drukke steden van ons land wonen. Dit betekent gelukkig niet dat zij niet in staat zijn om een motorfiets te bergen. Er zijn genoeg mogelijkheden om je motor extern ergens op te laten slaan. Wel tegen betaling uiteraard.

Een andere mogelijkheid is ook om de motor wel buiten te laten staan (het liefst onder een overkapping) en enkel de accu en indien mogelijk de zitting te verwijderen. Deze neem je vervolgens mee naar binnen. Zo voorkom je dat de accu bevriest en de zitting kapot gaat.

Succesvol winterklaar maken

En last but not least is het ook nog belangrijk om de motor altijd met een relatief volle tank op te bergen. Tank dus nog even voordat je hem wegzet. Als je je motor op de juiste manier winterklaar maakt, dan is er in het voorjaar nog maar weinig te doen. Enkel de gashendel indrukken en gaan. Op naar een nieuw motorseizoen!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *