Startlog

Een log over van alles

pallets verven
Wonen Zakelijk

Aan de slag met pallets

In de afgelopen jaren hebben pallets naast een functionele functie, ook een functie gekregen in onze woningen. De pallets worden namelijk gebruikt voor (buiten)banken, bedden, wandkastjes en vele andere creatieve woonprojecten. De originele functie van pallets is opslaan van goederen. De pallets kunnen van hout of kunststof gemaakt zijn. De pallets die we tegenwoordig veel in huis terugzien, is de houten variant.

Aan de slag met pallets

Zorg dat je voorbereid bent, voordat je aan de slag gaat met pallets. Nadat je de pallets hebt gevonden online of via een houthandelaar, is het tijd om op zoek te gaan naar de benodigde spullen. Een pallet is vaak gemaakt van ‘grof’ niet-bewerkt hout. Dit betekent dat er vaak een hoop uitstekende houten splinters aan de pallet bevinden. Voor een optimaal resultaat, schuur de pallet dus eerst. Hiervoor heb je een schuurpapier nodig en eventueel een schuurmachine. Indien je een tafel of bank met wieltjes eronder wilt maken, is het handig om te kijken of de bank waterpas is. Ook een boormachine en/of hamer zijn nodig voor het bevestigen van het hout aan elkaar en/of het plaatsen van wieltjes. Kies daarnaast een mooie kleur voor jouw nieuwe meubel en ga voor goede kwasten.

Pallet inspiratie

De pallet heeft een stoere en robuuste uitstraling en past perfect in een industrieel interieur. Maar ook andere interieurstijlen doen niet onder aan de pallet. De pallet is namelijk met een likje verf al om te toveren tot een geheel andere uitstraling. Doe hier inspiratie op!

  • Een pallet bed

Een pallet bed is een gemakkelijke en goedkope manier voor een onderstel van jouw bed. Ga op zoek naar mooie pallets en bevestig deze vervolgens aan elkaar met schroeven. Plaats hier bovenop jouw matras en klaar is jouw bed. Natuurlijk is het aan jou om te bepalen of je de pallets in de originele kleur laat voor een robuuste en natuurlijk uitstraling. Of ga voor een gezellig kleurtje.

Tip! Maak het bed breder dan het matras. Zo creëer je direct rondom plek om bijvoorbeeld spullen om te plaatsen.

  • Een pallet bank

Een pallet bank wordt eigenlijk op dezelfde wijze gemaakt als het pallet bed. Om de bank makkelijk verplaatsbaar te maken, bevestig je wieltjes onder de bank. De bank is ideaal voor in de tuin, omdat het pallet hout bestendig is tegen alle weersomstandigheden.

Tip! Maak ook een achter en zij leuning aan de bank. Bevestig een stuk hout tussen een bankschroef om eenvoudig de leuning in elkaar te zetten. Dankzij de bankschroef zal het stuk hout niet verplaatsen.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *