Startlog

Een log over van alles

Poster ophangen
Wonen

Hoe hang je een poster op?

Soms ben je echt aan verfrissing en vernieuwing binnen je interieur toe. Zeker nu we steeds meer te maken krijgen met lentekriebels. We willen dolgraag onze huis en tuin aanpakken. Maar daar willen we uiteraard ook niet al te veel geld aan kwijt zijn. Pff, dat is toch wel erg lastig! Of niet? Het kopen van nieuwe posters is een eenvoudige en relatief goedkope manier om je woning een opfrisbeurt te geven. Daar moeten we wel bij zeggen dat ze opgehangen moeten worden. Niet iedereen zit daar op te wachten. Betekent dit echt dat je weer opnieuw lijstjes moet komen en gaten moet boren? Niet per se. Er zijn talloze manieren om posters stevig op te hangen. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe hang je een poster op?

Poster ophangsysteem

Wil je verschillende posters aan de wand ophangen? Dan is een ophangsysteem voor je poster de ideale oplossing. Het voordeel van een ophangsysteem is dat je nooit meer extra gaten hoeft te boren. Als het ophangststeem hangt, kan je de posters naar wens vernieuwen. Hier heb je dan ook jarenlang plezier van!

Een poster ophangsysteem is eenvoudig zelf aan de wand te bevestigen. Bedenk wel eerst goed waar je deze posters wilt hebben. Als het ophangsysteem eenmaal hangt, zal het moeilijk worden om deze nog van plaats te veranderen. Bovendien ben je dan nog steeds meerdere gaten aan het boren. Daar wordt de kwaliteit van je muren niet beter op. Bedenk daarom eerst een plan en een duidelijke locatie en maak dan gebruik van het ophangsysteem. Een eenvoudige toevoeging aan je woning, maar wel enorm effectief!

Gallery wall

To frame or not to frame?

Steeds meer mensen kiezen voor een ware gallery wall. Met lijsten in verschillende maten en meerdere kleurrijke posters maken ze van hun muren een kunstwerk. To frame or not tot frame? Dat blijft natuurlijk de vraag. Als je besluit om lijsten te gebruiken, beschik je over genoeg opties. Kies bijvoorbeeld voor stijlvolle en luxe houten lijsten of stap een budgetwinkel of kringloopwinkel binnen en kies voor voordelig.. De opties zijn talrijk. Het nadeel is echter wel dat je meerdere gaten in dezelfde muur moet boren. Zeker als een woning opnieuw verkocht gaat worden of als je de woonstijl wilt aanpassen, kan dit voor problemen zorgen. Weeg daarom eerst goed de voor- en nadelen tegen elkaar af.

Waarom ophangen?

Als je geen boor wilt gebruiken kan je er ook voor kiezen om de posters helemaal niet op te hangen. Niet ophangen? Maar hoe geniet je dan van hun uitstraling? Wat heb je dan nog aan de poster? Simpel: koop enkele mooie lijsten in verschillende maten en plaats hierin je mooiste collectie aan posters. Zorg ervoor dat de posters qua kleur en formaat goed op elkaar afgestemd zijn. Gebruik vervolgens een loze hoek in de kamer en stal de lijsten op de grond uit. Dit geeft een speelse en kleurrijke twist aan de ruimte. Een collage in deze vorm is vooral effectief als de lijsten over dezelfde kleur beschikken.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *