Startlog

Een log over van alles

Met een vulpen schrijven hoe doe je dat
Cursus Gadgets Mannen Vrouwen Zakelijk

Met een vulpen schrijven: hoe doe je dat?

De vulpen. Een sierlijk en elegant schrijfgerei dat door veel schrijfliefhebbers nog steeds vol passie wordt gebruikt. Toch geven veel mensen tegenwoordig al snel de voorkeur aan simpele balpennen. Na enkele keren gebruiken worden deze klakkeloos in de vuilnisbak gegooid. Geen liefde voor de pen, geen passie voor het schrijven, enkel noodzaak. Zonde, nietwaar? Waar is de tijd gebleven dat je thuis vol trots aan je ouders liet zien dat je eindelijk met een vulpen mocht gaan schrijven? Waar is de tijd gebleven dat je nog voor de lol hersenspinsels op papier plaatste, zonder direct het digitale netwerk te gebruiken? Het wordt hoog tijd om dat gevoel weer terug te krijgen. Maar hoe doe je dat ook alweer: met een vulpen schrijven?

Andere schrijftechniek

Heb je jezelf ooit wel eens afgevraagd waarom veel kinderen nog steeds leren schrijven met een vulpen? Dit komt voornamelijk doordat je tijdens het schrijven met een vulpen een geheel nieuwe schrijftechniek aanleert. En techniek die niet alleen je handschrift zal verbeteren, maar ook de manier waarop je druk op de pen uitvoert zal veranderen.

Wist je dat het geschreven woord bovendien bijdraagt aan het vermogen om beter te onthouden en te leren wat je opschrijft? Uit onderzoek is gebleken dat studenten die informatie uittikten veel minder goed in staat waren om hier later iets over te vertellen. De studenten die alle informatie met een Parker pen van Pwakkerman opschreven, hadden de informatie echter veel beter in zich opgenomen. Hoewel je met simpel typewerk wellicht sneller bent, betekent dit dus niet dat je de informatie ook goed in je opneemt. Dat is zeker iets om over na te denken als je twijfelt om je vulpen mee te nemen naar een zakelijke meeting!

Lichte druk uitoefenen

Het grote verschil tussen een vulpen en een balpen is dat je deze op een geheel andere wijze moet hanteren. Zo maakt het bij een balpen eigenlijk niet uit hoeveel druk je uitoefent. Hierdoor worden jonge kinderen dan ook vaak aangeleerd om met vulpen of potlood te schrijven. Dit zijn beide schrijfmaterialen die bezwijken onder een te hoge druk, waardoor ze leren om soepeler te schrijven.

Wanneer jij de afgelopen jaren vaak een balpen hebt gebruikt, is de kans groot dat je deze soepele manier van schrijven verleerd bent. Oefen daarom slechts lichte druk uit op je montblanc pen en bekijk wat het beste resultaat geeft. Na een paar keer oefenen heb je het meestal gelukkig weer snel in de vingers.

Kies de juiste penpunt

Als je een lamy vulpen aanschaft, beschik je tevens over een heel scala aan penpunten om bij te bestellen. Maar voor welke penpunt kies je? Wij raden aan om altijd meerdere penpunten in huis te hebben. Iedere penpunt is namelijk geschikt voor een andere situatie. Wij zetten de meest voorkomende penpunten op een rijtje:

  • Een kleine penpunt om dunnere en elegantere lijntjes te maken. Deze is vooral geschikt als je grotere lappen tekst wilt schrijven of van een elegant handschrift gebruik wilt maken. Bijvoorbeeld voor het schrijven van een mooie persoonlijke kaart of brief.
  • Een stevige penpunt waar je meer druk op kunt uitoefenen. Dit is ideaal voor mensen die een iets minder soepel handschrift hebben of simpelweg bredere streken willen maken.
  • Een ronde penpunt is ideaal als je over een consistent handschrift wilt genieten. Bij deze penpunt zijn alle lijnen altijd even dik.

 

Kies voor je dagelijkse schrijfwerk continu een nieuwe penpunt uit, zodat je de juiste effecten voor iedere situatie kunt gebruiken!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *