Startlog

Een log over van alles

Je motorfiets zelf leren onderhouden
Mannen Sport

Je motorfiets zelf leren onderhouden

De ware liefhebbers van motorrijden kunnen de komende tijd weer heerlijk op pad. Het motorseizoen is officieel weer begonnen. Terwijl men geniet van het zonnetje en de hogere temperaturen, kan jij waarschijnlijk niet wachten om je geliefde voertuig weer uit de winterstalling te trekken. Toch zal hier nog wel wat onderhoud aan gedaan moeten worden, alvorens je veilig op pad kunt gaan. Maar doe je dit zelf of besteed je dit uit aan een professional? In dit artikel vertellen we niet alleen hoe jij jouw motorfiets zelf leert onderhouden, maar vertellen we ook wat meer over de bijbehorende voordelen!

Een motorfiets, dat vraagt toch om ontzettend veel onderhoud? Die vraag wordt regelmatig gesteld. Toch is deze niet helemaal juist. Een motorfiets vraagt echt niet meer onderhoud dan ieder ander voertuig. Bovendien kan je het onderhoud in de meeste gevallen ook nog eens zelf verrichten. Houd zelf in de gaten wat de conditie van je motorfiets is en grijp in waar nodig.

Maar waarom zou je zelf onderdelen sprokkelen bij caferacerwebshop.com? Je motorfiets zelf leren onderhouden: wat zijn de voordelen?

Alleen wanneer het nodig is

Veel mensen laten hun motorfiets standaard ieder jaar door de garage controleren. Dit is natuurlijk een zeer gemakkelijke optie, maar wel een stuk minder voordelig. De meeste motordealers willen immers zoveel mogelijk verdienen. De kans is dus groot dat je veel meer voor het onderhoud moet betalen dan daadwerkelijk nodig was geweest.

Het geheim van een succesvol onderhoud is dus om te wachten tot het écht nodig is. Bijvoorbeeld wanneer je echt nodig de gashandels van Caferacerwebshop moet aanschaffen of omdat de remmen duidelijk aangeven dat ze hun langste tijd hebben gehad. Natuurlijk kan je ook onderhoud verrichten als je simpelweg iets aan de motorfiets wil aanpassen.gashandels van Caferacerwebshop

 

Daarom is het juist zo fijn om je goed over het onderhoud van de motorfiets in te lezen. Door jezelf een aantal technieken aan te leren, kan je eenvoudig veel geld besparen. Bovendien wordt het ook nog eens steeds leuker om te doen.

Controles uitvoeren

Maar hoe weet je of je motorfiets reparaties nodig heeft of simpelweg voor een ‘kleine beurt’ moet? Dit weet je door simpelweg met enige regelmatig controles uit te voeren. Bekijk hierbij bijvoorbeeld de bandenspanning, knipperlicht motor , de kwaliteit van de accu en de remblokken. Dit zijn allemaal zaken die van essentieel belang zijn voor de werking van jouw motorfiets.

Blijf realistisch

Natuurlijk is het wel belangrijk om realistisch te blijven. Hoewel je jezelf veel dingen kunt aanleren en het onderhoud echt niet al te moeilijk hoeft te zijn, blijft het in sommige gevallen toch wel verstandig om enkele reparaties uit te besteden. Een motor vervangen is bijvoorbeeld niet voor iedereen weggelegd. Om verzekerd te zijn van een optimale werking is het verstandig om sommige zaken alsnog uit te besteden.

Maak continu de afweging om het onderhoud zelf te doen of door een professional te laten uitvoeren. Bedenk tevens dat motordealers vaak te snel onderdelen willen vervangen en je meestal ook nog eens de hoofdprijs betaalt. Is het niet mogelijk om een bepaalde reparatie zelf uit te voeren? Koop dan alvast zelf de onderdelen en breng de motorfiets vervolgens bij iemand die hier wél aan kan sleutelen. Een db killer kopen om het geluidsoverlast te beperken hoeft dan opeens helemaal niet zo duur meer te zijn!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *