Startlog

Een log over van alles

Dagje Amsterdam? Hier moet je aan denken!
auto's Zakelijk

Dagje Amsterdam? Hier moet je aan denken!

Door de coronacrisis zijn veel van ons al maanden niet meer in het centrum geweest. Zelfs het bezoeken van de winkels bij jou in de buurt is lastig, laat staan het centrum in onze hoofdstad. Toch zijn er hoopvolle berichtgevingen dat het de aankomende zomer echt helemaal anders wordt. Dit betekent echter niet dat we nu massaal vakanties kunnen gaan boeken, want vakantie vieren is anno 2021 nog nooit zo onzeker geweest. Gelukkig is er dan nog wel genoeg te doen in eigen land. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje Amsterdam als hopelijk de horeca weer open is? En je zelfs weer een bezoekje kunt brengen aan een museum of één van de andere talloze bezienswaardigheden.

Kun jij alvast niet wachten om plannen te maken voor een dagje Amsterdam als het allemaal weer kan? Hier moet je in elk geval aan denken!

Goedkoop parkeren

Goedkoop parkeren Amsterdam lijkt bijna een illusie te zijn. De prijzen die sommige garages in het centrum hanteren zijn echt ongelooflijk. Als je hier een hele dag wilt staan, ben je soms bijna honderd euro kwijt. En dat alleen aan parkeerkosten. Gelukkig betekent dit niet dat er geen goedkopere plekjes zijn om te parkeren.

Zo beschikt Amsterdam over een groot aantal P+R garages. Dit zijn garages die iets verder van het centrum gelegen zijn en over zeer goede verbindingen met het Openbaar Vervoer beschikken. Bij aankomst reken je ook direct een kaartje voor het OV af om vervolgens door te reizen naar het centrum. Hierdoor ben je uiteindelijk een stuk goedkoper uit dan wanneer je je auto zelf in het centrum zet. Het moet immers wel leuk blijven.

Reserveren

Houd er rekening mee dat veel van de coronamaatregelen ook de aankomende zomer nog zullen gelden. Het is daarom een illusie om te geloven dat je zomaar een museum of restaurant binnen kunt lopen. Daarom is het goed om van tevoren alvast goed te bedenken wat je hier wilt gaan doen en reserveringen te plaatsen. Dit is overigens ook buiten de coronatijd een goed idee, want de ervaring leert dat het gedurende de zomermaanden enorm druk is. Dan is het wel zo fijn als je van een plekje verzekerd bent.

Wil je een museum bezoeken? Reserveer dan niet alleen een tijdslot, maar koop ook alvast de tickets. Zo bespaar je enorm veel tijd en kun je de gehele tijd optimaal gebruik maken van het museum.

Wat te doen bij slecht weer?

In Nederland weet je uiteraard nooit wat je van het weer kunt verwachten. Daarom is het ook goed om alvast berekend te zijn op slechtere zomerdagen. Gelukkig is er ook bij slecht weer nog genoeg te doen en te beleven in Amsterdam. Zo zijn er ontzettend veel indoor activiteiten te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van glowgolf of bowlen in Amsterdam? Mogelijkheden genoeg om volop te genieten met je gezin of met vrienden. Na afloop nog even een hapje en een drankje doen en de dag is al gauw een groot succes. Meer is niet nodig!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *