Startlog

Een log over van alles

kerstkaart persoonlijk
Kerst

Maak deze kerst onvergetelijk met kerstkaarten!

“Stuur jij nog kerstkaarten?,” verzucht je beste vriend, terwijl jij spreekt over aankomende kerst, “dat is toch hartstikke ouderwets!”. Helaas denken veel mensen anno 2018 dat kerstkaarten versturen helemaal niet meer van deze tijd is. Dit terwijl we tevens ook klagen dat de verjaardagen niet meer zo gezellig zijn door het gebrek van feestelijke kaarten in huis. Waarom zouden we ons beperken tot het plaatsen van een algemeen tekstje op social media als we mensen ook een persoonlijke noot kunnen sturen door middel van een kaart? Ben jij van plan om het deze kerst anders te doen? Liggen de kerstpostzegels al klaar en kan je wel wat tips gebruiken voor het maken van de beste kerstkaart ooit? In dit artikel geven we je heel wat tips en inspiratie om deze kerst onvergetelijk te maken met kerstkaarten. Lees je mee?

Kerstkaarten geluid

Maak elke kaart persoonlijk

Het mooie van een kerstkaart is dat je persoonlijke dingen kunt toevoegen aan jouw kerstwensen. Dingen die je anders nooit face-to-face durft of kan zeggen zijn gemakkelijk op te schrijven. Bedank je ouders bijvoorbeeld voor alle hulp het afgelopen jaar of schrijf een kaart naar je partner om hem of haar een lief berichtje te geven voor kerst. Een persoonlijke kaart maakt het veel mooier voor de ontvanger om te krijgen. Zelf geniet je er vast ook van als iemand de moeite heeft gedaan om een persoonlijk berichtje voor jou te schrijven. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere kerstkaarten te versturen. Dus door er niet slechts eentje te maken of laten maken, maar meerdere te gebruiken. Zo geef je iedereen iets unieks van jou en je gezin.

Kerstkaarten bestellen

Om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken kan je er voor kiezen om kerstkaarten online te bestellen. Je kunt er zo meerdere in je ‘winkelmandje’ plaatsen en vervolgens een tekst voor elke kaart schrijven. Enkel nog de adressen invullen en je bent klaar om de kaarten te versturen. Je kunt er ook voor kiezen om de kaart online te ontwerpen en deze naar jouw huis te versturen. Zo kun je ze thuis schrijven, een persoonlijke noot toevoegen en de kerstzegels plakken. Tip: maak een paar maanden van tevoren al een lijstje met alle adressen van de mensen die een kaartje ontvangen tijdens de kerstdagen. Zo hoef je deze niet tijdens de drukke wintermaanden op te zoeken en heb je alles alvast bij de hand.

kerstkaart

Zelf kerstkaarten maken

Er zijn tegenwoordig ook veel mensen die zelf een kerstkaart ontwerpen en maken. Als je dit wilt gaan doen is het aan te raden om op tijd te beginnen. Begin hier niet twee weken voor kerst aan. Dat zorgt enkel voor stress en dat wil je uiteraard voorkomen in de gezelligste maand van het jaar. Maak af en toe eens een kaart en zet er geen haast achter. Zo krijg je het mooiste eindresultaat en ontvangt elke kaart extra zorg en aandacht. Over jouw kerstkaarten wordt dit jaar vast nog wel eens nagepraat!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *