Startlog

Een log over van alles

snel kerstmenu
Kerst

Zo staat het kerstmenu snel op tafel

Ieder jaar in december ben je veel tijd kwijt aan het samenstellen van het kerstmenu. Ook het kopen van de ingrediënten is een hele klus. Bovendien is het behoorlijk druk in supermarkten en speciaalzaken. Maar je doet het graag want je vind koken leuk. Koken moet ook leuk zijn en leuk blijven maar het is ook fijn om volop te genieten van het gezin tijdens de feestdagen. Daarom besluit je het dit jaar eens anders aan te pakken. Deze Kerst komt er een makkelijk kerstmenu op tafel. je staat zo minder lang in de keuken en houd tijd over. Met deze kerstrecepten heb je een ‘makkie’ dit jaar en eet je toch culinair. 

Thuis uit eten met Kerst

Veel Nederlanders geven de voorkeur aan thuis dineren met Kerst. Thuis eten is ook gezellig en bovendien voordeliger dan eten in een restaurant. Als je kinderen hebt, is thuis eten praktischer. Een etentje duurt al vaak te lang voor ze. Lang stil zitten en rustig zijn lukt niet altijd. Door thuis te blijven doe je ze veelal een plezier. Ze kunnen een hapje mee-eten maar al ze klaar zijn, kunnen ze gaan spelen, een of ander spelletje doen of een kerstfilm kijken. Dan kan de rest van de familie verder tafelen.

De voorbereiding

Het kerstdiner organiseren begint met een goede voorbereiding. Ook de keuze voor de recepten is van invloed. Bedenk vooraf wat je gaat maken en hoeveel gangen je wilt serveren. Kies voor gerechten die je al eerder eens hebt gemaakt en die toen ook goed in de smaak vielen. Dan weet je dat het lekker is en hoe je het moet maken. Maak een lijstje van je boodschappen en streep door wat je hebt gehaald. Veel benodigdheden kun je ruim van te voren halen. Dit geldt ook voor het maken van de gerechten: er is altijd wel iets wat je vooraf klaar kunt maken.

Vooraf

Soep is een voorgerecht of tussengerecht dat je al een of twee dagen van tevoren kunt maken. Ook een voorgerechtje als carpaccio van rode biet kun je eerder op de dag maken. Dit gerechtje is niet ingewikkeld, ziet er feestelijk uit en laat zich goed combineren met eventueel eendenborst. Maar als je geen vlees wilt, laat je dat gewoon weg.

Het hoofdgerecht

Ook voor het hoofdgerecht kun je vooraf al de nodige voorbereidingen doen. Met een topper als kip met kerstboter, parmaham en cranberrysaus zet je een zeer smaakvol gerecht op tafel zonder al te veel bereidingstijd. De boter en de saus kun je vooraf klaar maken. Kies voor erbij aardappeltjes uit de oven en een lekker frisse salade. En smullen maar.

Nagerecht

Als toetjes kies je voor chocolade lava cakejes. Dit dessert is ook gemakkelijk te maken. Terwijl je heerlijk aan het genieten bent van het hoofdgerecht staat het toetje op te stijven in de koelkast. Na het hoofdgerecht hoef je dit toetje alleen nog maar even tien minuten in de oven op te warmen. Met wat poedersuiker, vers fruit en een bolletje ijs is het toetje echt een sterwaardig hapje.Brenda Kookt_ Chocolade lavacake

Aan tafel

Om niet al te veel tijd in de keuken door te brengen voorafgaand aan het kerstdiner kies je uiteraard voor gerechten die je van te voren al hebt voorbereidt. Zo staat het ook snel op tafel. Op de foodblog Brendakookt.nl vind je culinaire kerstrecepten die makkelijk te maken zijn. Hier stel je zelf heel eenvoudig een kerstmenu samen waar je de gasten mee zult verrassen. Ook vind je hier lekkere recepten voor makkelijke en gezonde maaltijden. Die zijn ideaal als je voor of na de feestdagen wat lichter wilt eten.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *