Startlog

Een log over van alles

it beheer zelf doen of uitbesteden
Mannen Zakelijk

IT Beheer: uitbesteden of zelf doen

Ongeacht de grootte van jouw organisatie, zoek je natuurlijk een netwerk waar je op kunt bouwen. De servers en devices binnen je bedrijf moeten immers altijd beveiligd en optimaal functioneren. Maar wat als jouw werknemers hun eigen laptop of tablet mee naar hun werk nemen? En ben je dan nog wel beveiligd als ze thuiswerken? Hoe zorg je er eigenlijk voor dat alle werkplekken in alle gevallen optimaal blijven presteren? Je kunt er dan als ondernemer voor kiezen om je IT-beheer zelf te doen. Maar wil je het écht goed doen, zonder kopzorgen, dan kies je voor uitbesteding van je IT Beheer.

Uitbesteding van je IT Beheer: wat houdt het in?

Uitbesteding of outsourcing van je IT Beheer is het (gedeeltelijk) overdragen van de IT Infrastructuur binnen jouw organisatie. Denk hierbij aan het monitoren en bijhouden van hardware, software, data, netwerken en datacentrumfaciliteiten. Binnen IT Beheer kan er gekozen worden voor verschillende pakketten, die variëren van minimale uitbesteding tot volledige. Bij volledige uitbesteding wordt al het beheer opgepakt, van updates tot softwaredesign en van beveiliging tot tech support. Per IT-bedrijf verschilt de dienstverlening, maar de opties zijn gemakkelijk op te vragen door middel van een offerte op maat.

Andere voordelen van uitbesteding:

  • Veilige en betrouwbare dataopslag
  • Altijd de laatste software-versies
  • Optimale bereikbaarheid: altijd en overal werken
  • Flexibele support
  • Mogelijkheden voor Bring Your Own Device                      

Zorgeloos je werk doen

Volledig vertrouwen op je IT-omgeving, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over veiligheid, techniek, onderhoud en back-ups. Kortom: zorgeloos je werk doen. Dat is de voornaamste reden om te kiezen voor IT Beheer. Weet je nog niet hoe de toekomst van je bedrijf eruit zal zien qua grootte en locaties? Ook dat is geen probleem. Bij een betrouwbare IT-partner is het op- en afschalen van de werkplekken eigenlijk nooit een probleem.

it beheer uitbesteden

In deze situaties kies je voor uitbesteding

Uitbesteding van IT Beheer kan ontzettend veel kopzorgen voorkomen. Of je gedeeltelijk of volledig wilt uitbesteden, is volledig afhankelijk van de situatie binnen jouw bedrijf. Toch zijn er enkele situaties waarin het zeker aan te raden is een partner te zoeken voor outsourcing van het IT Beheer:

  • Jij of je IT-team vindt de infrastructuur te complex
  • Het verloop in je IT-team wordt te hoog
  • Integratie van systemen kost te veel tijd
  • Jouw systemen kunnen de werklast nauwelijks nog aan
  • Er wordt niet of nauwelijks gelet op de veiligheid van de IT-omgeving

Bij bovenstaande situaties is het verstandig om uitbesteding van je IT Beheer te overwegen. Voorkom onnodige extra kosten door offertes van verschillende partijen te vergelijken. Kies altijd voor een betrouwbare partner, waarbij je het maximale resultaat kunt behalen uit jouw IT. IT Beheer is er in alle soorten en maten. Het beste is dan natuurlijk een IT Beheerpakket op maat, afgestemd op jouw wensen en organisatie. Zo ben je altijd verzekerd van een veilige en betrouwbare werkomgeving.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *