Startlog

Een log over van alles

Mountainbiken
Gadgets Mannen Sport

Mountainbiken: dit heb je nodig

Sta je op het punt om te beginnen met mountainbiken? Dan is dit artikel zeker het lezen waard. Zo ga je goed voorbereid de weg op en kun je optimaal genieten. Als beginnende mountainbiker is het erg belangrijk om de juiste voorzieningen voor handen te hebben tijdens het fietsen. Ben je benieuwd geworden, lees dan snel verder. Na het lezen van onderstaande informatie ben je er helemaal klaar voor.

De perfecte mountainbike

Heb je nog geen mountainbike? Dan is dit het eerste wat je aan moet schaffen. Zonder de perfecte mountainbike, kom je nergens. Of je een goede mountainbike koopt, hangt af van de mate waarin je je oriënteert. Op internet staat veel informatie over waar je op moet letten bij de aankoop van een mountainbike. Daarnaast vind je op internet ook vele andere fietsenwinkels, zoals Matrabike, waar je eenvoudig online een nieuwe mountainbike scoort. Onze tip is: bepaal je budget, oriënteer je op basis hiervan goed via internet en koop je nieuwe mountainbike (online) eenvoudig en snel.

De juiste mountainbikekleding

Naast de perfecte mountainbike, is het ook van groot belang dat je de juiste kleding draagt. De meeste mensen, vooral beginners, vinden dit vaak overbodig. Maar dit is het zeker niet. Het beschermt je tijdens de rit tegen opspattende modderklodders en smeer van de ketting. Dat wil je natuurlijk niet op je mooie kleding krijgen. Daarnaast is het fijn om ademende kleding aan te hebben tijdens het mountainbiken. De juiste mountainbike kleding is daarom erg belangrijk. We horen je denken: ‘’Wat heb ik dan allemaal nodig?’’. Als eerste een mountainbikeshirt, die ademt waardoor het zweet beter wordt afgevoerd. Daarnaast heb je ook een fietsbroek nodig. Een wielrenbroek is ook voor mountainbikers perfect geschikt. Let erop dat er in ieder geval een goede zeem in de broek zit, zodat zadelpijn voor een groot deel voorkomen wordt.

De juiste bescherming

Goede schoenen en een helm zijn, naast een mountainbike en de juiste fietskleding, noodzakelijk voor iedere mountainbiker. Vaak wordt hier het belang niet zo van ingezien, maar dit is er wel degelijk. Goede schoenen zorgen voor goede grip op de pedalen tijdens het fietsen. Vaak zijn duurdere schoenen lichter van gewicht, waardoor je minder weerstand hebt onderweg. Let er bij de aankoop ook op hoe de schoen valt. De meeste mountainbikeschoenen zijn kleiner. Zorg er daarom voor dat je goed kijkt hoe de maat valt en zo nodig een maat groter neemt. Van te kleine schoenen wordt niemand blij.

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *