Startlog

Een log over van alles

5 tips om je woonkamer een make-over te geven
Interieur

5 tips om je woonkamer een make-over te geven

Ben je uitgekeken op je woonkamer? De huiskamer is de kamer waar je waarschijnlijk de meeste tijd door brengt en dus is het belangrijk dat je je er fijn voelt. Creëer dus de sfeer die het beste bij jou past. Om dat te bereiken zijn er eindeloos veel mogelijkheden qua kleur, voorwerpen en belichting, dus ga op zoek naar iets wat jou aanspreekt! Hieronder vind je een aantal tips om te variëren met je inrichting.

Het effect van verlichting

Goede verlichting is erg belangrijk. Het zorgt niet alleen voor wat warmte als het ’s avonds donker is, maar bepaalt ook de sfeer van je woning. Heeft het licht in jouw woonkamer wel erg veel weg van de tandartspraktijk? Dan kun je je lamp misschien vervangen voor een staande lamp die warm licht verspreidt of een originele bijzetlamp. Met goedkope led-verlichting kun je ook een bijzondere stemming creëren in huis. Omdat je de verlichting op verschillende kleuren kunt instellen, heb je iedere keer een andere sfeer. Zo geef je dus, zonder al te veel moeite, je woonkamer een upgrade!

Muurdecoraties zorgen voor afwisseling

Samen met je vloer zijn de muren het canvas voor je woonkamer. Je kunt het simpel houden, maar uiteraard is het ook mogelijk om op iedere muur iets op te hangen. Probeer eens uit wat er gebeurt als je in plaats van een landschapsschilderij kiest voor een familiefoto of ga voor een wandkleed. Is je budget wat groter? Je kunt ook kiezen voor fotobehang en op deze manier de dynamiek van de woonkamer helemaal veranderen.

Let op de details

Voor de meeste mensen zijn accessoires onmisbaar in huis. Er zijn vele soorten decoraties die je in huis kunt neerzetten, dus als je je woonkamer wilt vernieuwen heb je vele opties. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe kaarsen en kaarsenhouders of vervang het beeldje dat al jaren in de vensterbank staat. Als je kussens op de bank hebt, kun je ook overwegen om simpelweg nieuwe kussenhoezen te kopen, want ook een andere kleur of een ander patroon kan al veel betekenen voor de aanblik!

Berg je spullen op

Het is altijd lastig om opbergruimte te vinden voor al je spullen en zeker met een huishouden slingert er waarschijnlijk van alles rond. Kies bij voorkeur voor dichte kasten, zodat de woonkamer niet te druk oogt. Mocht je een open kast hebben, dan kun je dozen gebruiken om je spullen netjes op te bergen. Zorg ervoor dat alles een vaste opbergplek heeft, zodat je je spullen eenvoudig en snel kunt opbergen wanneer er visite langskomt.

Ga voor opvallend

Treed uit je comfort zone! Misschien houd je de inrichting liever veilig, maar een beetje experimenteren kan geen kwaad. Kies voor een opvallende klok, of ga voor een vaas die de aandacht trekt. Je kunt in een kamer met veel lichte kleuren bijvoorbeeld ook kiezen voor één meubelstuk in een felle kleur, of een voorwerp dat je niet zo snel in de woonkamer verwacht. Misschien een schommel? 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *