Startlog

Een log over van alles

Zo richt je slim je nieuwe huis in
Interieur Wonen

Zo richt je slim je nieuwe huis in

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd? Of heb je juist zin om alles in het huis eens goed om te gooien? Dan zijn er een paar dingen waar je van tevoren over na kunt denken voor het beste resultaat. Ook is het handig om alles dat zorg nodig heeft aan te pakken. Als je dan toch bezig bent, waarom dan niet gelijk alles aanpakken? Daarom geven we je een paar handige tips bij het creëren van jouw ideale inrichting.

Schets een plattegrond of maak een moodboard

Voordat je begint is het wel zo handig om een helder overzicht te hebben van wat je eigenlijk allemaal wilt aanpakken. Als je zomaar begint, dan zal je al snel merken dat het een onbegonnen werk lijkt. Dat is natuurlijk zonde, want het moet ook leuk blijven. Door eerst een plattegrond te schetsen van je huis en een goede indeling te maken van wat waar moet komen te staan, help je jezelf al een eindje op weg. Je kunt ook een moodboard bijhouden in de weken of maanden voor de verbouwing. Met een moodboard krijg je een goed beeld van je eigen stijl. Het moodboard kun je er in de winkel of bij het online shoppen altijd even bijpakken, om te kijken of kleuren en stijlen aansluiten bij wat je voor ogen hebt. Een plattegrond is dus voor het passen en meten en een moodboard is voor de stijl en inspiratie. 

Maak een lijst van alles wat vernieuwd moet worden

We hebben het al gezegd: als je dan toch bezig bent, waarom niet alles in één keer aanpakken? Maak daarom een lijstje van alle dingen die aan vervanging toe zijn. Dat kun je natuurlijk ter plekke doen, maar je kunt er ook alvast in de periode voor de verbouwing mee beginnen. Nog beter is als je voor de verhuizing begint. Dan kom je er gelijk achter wat er allemaal naar de kringloop kan of wat je voor de verhuizing nog kunt verkopen. Zo is dit waarschijnlijk een goed moment om van dat oude matras af te komen. Dan kun je dus op zoek naar een nieuwe boxspring. Of misschien heeft je eettafel zijn beste tijd wel gehad en past deze helemaal niet meer bij het nieuwe interieur dat je voor ogen hebt. 

Denk aan comfort en warmte

Uiteindelijk zijn die glanzende vloer, die gestucte muren en al die mooie nieuwe meubels natuurlijk fantastisch, maar als er geen sfeer en comfort in huis is, dan woon je simpelweg niet fijn. Je kunt natuurlijk kiezen voor een warme kleur op de muur, maar met materialen kun je ook een hoop comfort en warmte in je huis verwerken. Denk bijvoorbeeld eens aan een corduroy bank of suede eetkamerstoelen. Dat zit niet alleen lekker, maar het oogt ook sfeervol. Zo breng je sfeer in je interieur. Een goede voorbereiding is het halve werk!

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *