Startlog

Een log over van alles

Zo werk jij effectiever tijdens een kantoor dag!
Zakelijk

Zo werk jij effectiever tijdens een kantoor dag!

Sinds de pandemie is thuiswerken steeds normaler geworden. Omdat dit natuurlijk best een tijdje heeft geduurd, hebben velen hun eigen ritme en manieren gevonden die het best werken tijdens het thuiswerken. Omdat er met thuiswerken geen sprake is van reistijd en het gemakkelijker is om te focussen en tijd in te delen, hebben veel mensen een voorkeur gekregen voor thuis werken. Juist voor deze personen kan het hierdoor lastig zijn om de switch te maken naar op het kantoor werken. Om juist jouw tijd op het kantoor productiever en geconcentreerd door te brengen zijn hier een aantal tips!

Vergeet jouw koptelefoon of oortjes niet

Op de momenten dat jij je even helemaal wilt terugtrekken, zijn oordopjes of een koptelefoon ideaal. Zo bepaal jij jouw muziek en kun je gefocust jouw ding doen. Bepaalde muziek stimuleert jouw productiviteit alleen maar dus het is vooral handig om jouw oordopjes of koptelefoon mee te nemen!

Kies voor een rustige plek wanneer nodig

Ook wanneer je echt even rust nodig hebt, is het belangrijk om je ook terug te kunnen trekken in het kantoor. Kies voor een rustige ruimte waar jij niet afgeleid wordt door prikkels. Niet iedereen kan even goed tegen veel prikkels. Wanneer jij merkt dat je door alle geluiden en bewegingen minder goed presteert, is het goed om de rust op te zoeken. Dit geldt ook voor telefoongesprekken voeren. Dit is zowel voor jezelf als voor de ander als je dit ergens anders voert i.p.v. in de ruimte met veel anderen.

Neem kwalitatieve pauzes

Aan een stuk door werken is onmogelijk. Hierdoor zal jouw concentratie verdwijnen en is het lastig om productief te blijven. Een goede pauze zorgt ervoor dat jij even jouw zinnen kunt verzetten op wat anders. Loop een rondje of maak echt even tijd vrij voor het eten van jouw lunch op een gezellige of juist rustige plek. Achter jouw beeldscherm eten is niet bevorderlijk voor jouw prestaties en zorgt ook nog eens voor onnodige rommel. Ook kun je jouw pauzes extra leuk maken! Kies bijvoorbeeld voor een leuke koffiemok met logo of een leuke quote. Ook kun je jouw favoriete gezonde snacks meenemen. Wanneer deze gezond zijn, houd je jouw bloedsuikerspiegel stabiel waardoor je niet in een keer heel moe wordt.

Kom met de fiets

Wanneer jouw werk niet heel ver van huis is, kan het heel fijn zijn om juist te kiezen voor de fiets in plaats van de auto. Hierdoor word je helemaal wakker tijdens het fietsen en kom je fris van geest aan op werk. Ook zorgt het voor een prettige manier om alles van je af te zetten wanneer je naar huis toe gaat.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *