Startlog

Een log over van alles

Stijlvol een woonkamer inrichten met een beperkt budget, 5 tips
Interieur

Stijlvol een woonkamer inrichten met een beperkt budget, 5 tips

Ben je een beetje uitgekeken geraakt op het interieur van je woonkamer, maar heb je niet genoeg geld om een complete metamorfose te bekostigen? Geen nood, er zijn manieren om je woonkamer stijlvol in te richten met een beperkt budget. We hebben voor jou een aantal tips verzameld hoe jij jouw woonkamer stijlvol kunt inrichten zonder dat je daarvoor al te diep in de buidel hoeft te tasten.  

1. Plaats wat je al hebt in een ander perspectief

Je hoeft niet alles nieuw aan te schaffen om toch een compleet nieuwe look voor je woonkamer te creëren. Je kunt hetzelfde bereiken door dezelfde bank of eettafel op een andere plaats neer te zetten of te combineren met andere meubels en accessoires. Koop bijvoorbeeld alleen nieuwe stoelen voor bij de eettafel, of zet de bank op een totaal andere plaats in de kamer. 

2. Geef de meubels of accessoires die je hebt een make-over

Ben je een beetje handig en hou je van DIY, dan kun je er ook voor kiezen om de bestaande meubels een makeover te geven voor een compleet nieuwe uitstraling. Schuur houten tafels, stoelen en kasten lichtjes op en schilder ze in een andere kleur. Geef de kussens een nieuw elan door zelf een nieuwe hoes te naaien of te haken. Of combineer twee oude meubels tot een nieuw object, bijvoorbeeld door van twee kasten één nieuwe te maken. 

3. Verander de sfeer in je woonkamer door een andere kleur muur of vloer

De kleur van je muren en vloeren zijn heel bepalend voor de sfeer en de inrichting van je woonkamer. Door de muren een andere kleur te geven of een vloerkleed op de grond te leggen kun je voor relatief weinig geld een dramatische verandering teweegbrengen. Voor een stijlvol effect schilder je niet alle muren in dezelfde kleur, maar kies je er één uit die je van een andere kleur verf of behang voorziet. 

4. Breng je stijl tot uiting met mooie wanddecoraties

Het ophangen van mooie schilderijen, posters of foto’s maakt jouw woonkamer interieur niet alleen stijlvol maar ook persoonlijk. Heb je geen geld voor kunst aan de muur, dan kun je een abonnement nemen bij de plaatselijke kunstuitleen. Je kunt dan elke maand een nieuw schilderij uitkiezen om op te hangen. Heb je niet zoveel met kunst, dan kun je ook mooie posters of foto’s inlijsten en ophangen. Met een schilderij ophangsysteem hang je je kunst of foto’s makkelijk aan de muur. 

5. Maak de inrichting af met de mooiste accessoires

Net als wanddecoraties hebben accessoires het vermogen om de uitstraling van je interieur compleet te veranderen. En het voordeel is dat accessoires niet duur hoeven te zijn. Het kunnen bijvoorbeeld souvenirs zijn die je tijdens een reis hebt gekocht, of iets wat je zelf hebt gemaakt. Voor een stijlvol interieur zorg je dat je niet elk beschikbaar oppervlak volzet met snuisterijen maar kies je een paar accessoires uit die je mooi vind of waar je bijzondere herinneringen aan hebt om je woonkamer een persoonlijke uitstraling te geven.

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *