Startlog

Een log over van alles

Een vloerbedekking voor jouw tuinhuisje kiezen
Interieur Wonen

Een vloerbedekking voor jouw tuinhuisje kiezen

Sta je op het punt om een eigen tuinhuisje, blokhut of serre aan te schaffen? Dan wil je dat natuurlijk een beetje stofferen met een gezellige of met een praktische look. Ook al laat je de wanden en het plafond onbedekt, je zult waarschijnlijk iets op de vloer willen leggen – al was het maar om je nieuwe optrekje tegen schade te beschermen. Kies uit de volgende soorten vloerbedekkingen en voel je thuis in jouw tuinhuis!

Laminaat

Dit type plaatmateriaal is eenvoudig te leggen en erg betaalbaar. Het is gemaakt van houtvezels, maar de bovenkant is van plastic en heeft een aantrekkelijke print. Door de enorme variatie daarvan kan je de vloer van je optrekje een hout- of steenlook geven, of een egaal gekleurde ondergrond creëren. Het tuinhuisje moet wel gegarandeerd vochtbestendig zijn, anders zal het laminaat snel kromtrekken. Ook is dit een hard materiaal dat niet veel comfort biedt. Het is daarentegen wel bestand tegen krassen en valpartijen, en heel eenvoudig te vegen en te reinigen.

Vloerkleden

Een los vloerkleed is waarschijnlijk de snelste manier om jouw tuinhuisje wat comfort en cachet te geven. Leg het nieuwe kleed op een plek met een mooie lichtinval, groepeer er wat meubels rond, en je hebt binnen no time een aantrekkelijke zithoek! Vloerkleden zijn verkrijgbaar in veel mooie kleuren en patronen. Het materiaal ervan bepaalt de prijs en het comfort. Je kunt een vloerkleed kopen van kunststof – goedkoop en slijtvast, en zelf geschikt om naar je terras te verhuizen in de zomer. Duurder, maar ook comfortabeler, zijn vloerkleden van natuurlijke materialen als katoen en wol. Zoek snel het ideale materiaal, een leuke vorm en een geschikte grootte voor jouw tuinwoning!

Tapijt

Een kamerbreed tapijt leggen maakt van jouw blokhut écht een buitenhuisje. De hele vloer wordt hierdoor een stuk zachter en geluidsdempend, zodat je kinderen er met plezier op zullen spelen. Als je er een logeerkamer van wilt maken, zullen de gasten een fijn tapijt waarderen. Voor een blokhut is kortpolig en synthetisch tapijt vaak een goede keuze: dat is bestand tegen vocht en schimmel en eenvoudig schoon te maken. Aan de andere kant straalt hoogpolig tapijt een ongekende luxe uit. De keuze is aan jou.

Pvc vloer

Pvc is vaak de allergoedkoopste optie om een buitenhuisje van een vloer te voorzien. Deze praktische kunststof is net als laminaat in veel pakkende ontwerpen te koop en is bijzonder eenvoudig te leggen. Ook zijn  pvc vloeren waterbestendig en heel simpel te leggen: net als bij laminaat klik je de afzonderlijke stukken snel in elkaar. Ze zijn alleen niet de meest luxe manier om jouw tuinhuis in te richten.  

Tegels en stenen

Een robuuste ondergrond voor tuinhuizen waarin gewerkt en geleefd worden. Een tegelvloer kan zo simpel zijn als een patroon van klinkers of een schaakbord van betontegels. Goedkoop en een prima oplossing als je jouw blokhut als klushok gaat gebruiken. Maar je kunt ook kiezen voor een bestrating met sierlijke porseleinen of natuurstenen tegels, waardoor je relaxruimte een authentieke en intrigerende uitstraling krijgt. Je hebt een heleboel om over na te denken. 

 

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *